Gazete Vatan Logo

Kurbağalıdere’nin isyanı!

Dün sabah başlayan yağış, İstanbul’da hayatı felç etti. Adı ağır kokusu nedeniyle sık sık gündeme gelen Kurbağalıdere taştı. Araçlar hasar gördü, sular E-5’e taştı...

Kurbağalıdere’nin isyanı!

İstanbul’da hafta sonu için yapılan uyarıların ardından beklenen yağmur, dün sabah saatlerinde başladı ve kısa sürede kent yaşamını olumsuz etkiledi. Kurbağalıdere’nin taşması nedeniyle kurban pazarı sular altında kaldı. Satıcılar kurbanlıkları sulardan kurtarmak için yoğun çaba sarf ederken, sel suları E-5 Karayoluna kadar ulaştı. Anadolu Yakası’nda özellikle Kadıköy ve civarında, Avrupa Yakası’nda ise Gaziosmanpaşa ve Bayrampaşa’da zaman zaman etkili olan yağışlar, vatandaşlara trafikte zor anlar yaşattı. Beykoz-Riva yolu da sağanak yağmur nedeniyle trafiğe kapandı. Yolda mahsur kalan araçların sürücüleri uzun süre yardım bekledi.

Meteoroloji uyardı

Gök gürültülü sağanak yağış beklenen ülkemiz yeni bir soğuk hava dalgasına girmek üzere. Meteoroloji Genel Müdürlüğü, İstanbul, Ankara ve diğer iller için yağış uyarısı yaptı. Meteoroloji, Batı Karadeniz için de “Çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağış” konusunda uyardı. Batı Karadeniz’de halen devam eden kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların; Kastamonu ve Sinop çevrelerinde etkisini artırarak öğleden sonra ve akşam saatlerinde çok kuvvetli ve yer yer şiddetli yağışlara neden olabileceğini açıklandı.

Haberin Devamı

Eylül’de deniz keyfi

MERSİN’in merkez Mezitli İlçesi sahiliri Eylül ayına rağmen tatilcilerle dolup taştı. Hava sıcaklığının gölgede 33 derece ölçüldüğü Soli Halk Plajı hafta içi ve hafta sonu özellikle Adana, Osmaniye, Gaziantep ve Adıyaman gibi çevre illerden gelen tatilcilerle doldu. Yüksek nem ve hava sıcaklığından bunalan tatilciler, denizin ve güneşin keyfini çıkartırken, plajda renkli görüntüler oluştu. Soli Plajı’nda yaz sezonuna göre bir düşüşün yaşandığı da gözlerden kaçmazken, Mezitli’ye tatil için gelen yerli turistler ise güzel havadan memnun olduklarını ifade ettiler.