Gazete Vatan Logo

‘Kuma getiren kocaya 4 yıl’

Erzurum’un Palandöken ilçesinde 3 Haziran 2012’de meydana gelen olayda, 2 çocuk annesi 28 yaşındaki Netice Barçın, oturdukları apartmanın 4’üncü katından atlayarak yaşamına son verdi. Baba Necati Kayık, savcılığa başvurdu. Kamil Barçın hakkında ’kişiyi hürriyetinden yoksun kılmak, eziyet’ suçlarından 5-18 yıl, kuma Esengül Nikbay hakkında ise 2 yıldan 5 yıla kadar hapis istendi.

Süpürge fırlattım

Kamil Barçın mahkemede verdiği ifadede, “Olay günü aramızda tartışma çıktı. Birkaç kez omuzlarından tuttum ve süpürge sapı fırlattım, isabet etmedi. Salona girerek kapıyı kilitledi. Esengül kıyafetlerinden tutarak düşmesine engel olmaya çalıştı, ben de aşağıya koşarak tutmak istedim” dedi. Mahkeme, geçen 25 Aralık günü yapılan karar duruşmasında Kamil Barçın’ı eşine karşı ’eziyet etmek’ suçundan 4 yıl 2 ay hapis cezasına mahkum ederken, Esengül Nikbay’ın beraat etmesini uygun buldu.

‘İnsan onuruyla bağdaşmaz’

Hakim Haşim Kızıltaş gerekçeli kararında, , “Sanık Kamil Barçın’ın eşi olan Netice Barçın’ı ilişkisi olduğu Esengül Nikbay ile aynı evde yaşamaya zorlamasının başlı başına insanlık onuruyla bağdaşmayan, onun bedensel ve ruhsal yönden acı çekmesine ve aşağılanmasına yol açacak bir davranış olduğu” yorumunu yaptı.

Haberin Devamı