Gazete Vatan Logo

Kıyma makinesi ile ameliyata alındı

Kolunu kaptırdığı kıyma makinesi ile hastaneye getirildi

BURSA'da bir gıda firmasında temizlik işçisi olarak çalışan 26 yaşındaki Hicaz Yaşar, elini şıra yapmak için üzüm sıkılan kıyma makinesine kaptırdı. Eli çıkartılamayınca sökülen kıyma makinesi ile Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi'ne kaldırılan Yaşar'ın kolundaki makine, doktorlarla birlikte ameliyathaneye giren itfaiye, sivil savunma ve AKUT ekiplerince özel aletlerle kesilerek çıkartıldı. Yaşar'ın parçalanan eli de ameliyatla bileğinden kesildi.



Merkez Yıldırım İlçesi Yiğitler Mahallesi 270. Sokak'ta bulunan bir gıda şirketinde çalışan Hicaz Yaşar, dün akşam saatlerinde temizlik yaparken, yanlışlıkla düğmeye basınca, sol elini üzüm şırası yapmak için kullanılan kıyma makinesine kaptırdı. Yaşar'ın yardımına arkadaşları yetişti. Makine durduruldu. Ancak Hicaz Yaşar'ın kolu makineden çıkartılamadı. Bunun üzerine kıyma makinesi yerinden sökülerek Hicaz Yaşar'la birlikte ambulansla Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi'ne getirildi.

AMELİYATHANEDE KURTARMA EKİBİ

Acil olarak ameliyata alınan Hicaz Yaşar'ın kolundaki makineyi çıkarmak için Sivil savunma, AKUT ve itfaiyeden yardım istendi. Hicaz'ın ameliyatına doktorların yanı sıra sivil savunmadan 5, AKUT ve itfaiyeden 2'şer uzman girdi. Ameliyathaneye alınan kurtarma aletleriyle yaklaşık bir saat süren uğraş sonucu Hicaz Yaşar'ın kolundaki makine çıkartıldı. Ancak, Hicaz Yaşar'ın parçalanan sol eli bileğin üst kısmından kesildi.

Operasyonu gerçekleştiren Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Ortopedi ve Travmatoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tufan Kaleli, Hicaz Yaşar'ın elini kurtarmak için çaba gösterdiklerini ancak 2.5 saat süren operasyonda doku ve sinirleri parçalanan eli bilek bölgesinden kesmek zorunda kaldıklarını söyledi.

Olayla ilgili soruşturmaya Bursa Cumhuriyet Savcılığı'nca başlandı.

Haberin Devamı