Gazete Vatan Logo

Kedili fotoğraflar erkeklerin kısmetini kapatıyor

Kedi videoları ve resimleri internette büyük ilgi görüyor. Ancak söz konusu çöpçatan siteleri ve randevulaşma olunca, köpekleri kedilerin pabucunu dama atıyor. ABD'de yapılan bir araştırmada, evcil hayvanların kadınların flört tercihini etkilediğini ortaya çıkardı.

Kedili fotoğraflar erkeklerin kısmetini kapatıyor

ABD'de yapılan bir araştırma, çöpçatanlık uygulamalarında köpeklerle fotoğrafı olan erkeklerin daha çekici, kedilerle fotoğrafı olan erkeklerinse daha az ilgi çekici olduğunu ortaya çıkardı. Colorado Eyalet Üniversitesi'nin yürüttüğü araştırmaya göre kadınlar fotoğraflarında kedi tutan erkekleri daha az maskülen, daha fazla nevrotik ve çıkmaya daha az değer olarak algılıyor.

Sputnik'te yer alan habere göre, araştırma kapsamında 18-24 yaş arası 1380 kadına 20'li yaşların başındaki bir erkeğin iki ayrı fotoğrafı gösterildi. Her ikisinde beyaz arka plan önünde mavi tişört giyen erkek, birinde kedi tutarken diğerinde kedisiz poz verdi. Dolayısıyla kadınlara aynı erkekle ilgili sadece kedi farkı sunuldu.

Kadınlara erkeğin kişiliği, maskülenliği, çıkmaya değerliği, kısa süreli mi yoksa uzun süreli mi ilişkili düşündürdüğüne dair çeşitli sorular soruldu.

Kadınların verdikleri cevaplara göre araştırmanın sonuçları ise şöyle:

*Erkek, kedili pozda kedisiz pozuna kıyasla daha olumsuz değerlendirme aldı.

Haberin Devamı

*Kedili erkek, kedisiz erkeğe kıyasla daha açık ve daha uyumlu, daha özgüvenli ve daha dışa dönük olarak algılandı.

*Üniversite yaşındaki kadınların kedili erkeği kedisiz erkeğe göre daha az maskülen olarak algıladı.

Colorado Eyalet Üniversitesi araştırmacıları, 18-24 yaş arası genç kadınların kendilerini köpeksever ya da kedisever olarak tanımlayıp tanımlamadığının da sonuçlarda etkili olabileceğini kaydetti.

Evcil hayvanlar kadınların flört tercihlerini etkiliyor

ABD kültürünün kedisever erkeği daha az maskülen olarak yaftalayarak heteroseksüel alemde köpeksever erkekten yana kültürel bir tercih oluşturduğunu belirten araştırmacılar "Bu bulgular evcil hayvanların kadınların flört tercihleri ve eş seçiminde rol oynamaya devam ettiğini gösteriyor" dedi.