Gazete Vatan Logo

Katil zanlısından ilginç savunma

25 kez bıçakladı ama...

Eşi Gülay Çatuk’u (37) bıçaklayarak ölümüne neden olduğu iddiasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle yargılanan Yavuz Çatuk’un (39) ilk duruşması görüldü. İstanbul Anadolu Adalet Sarayı 6. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmada tutuklu sanık Yavuz Çatuk ve avukatı hazır bulundu. Davanın müştekisi maktül Gülay Çatuk’un annesi Dilber Uysal da duruşmaya katıldı.

'BİR ŞEY HATIRLAMIYORUM, HATIRLAMAMA RAHATSIZLIĞIM VAR'

Duruşmada kimlik tespiti yapılan tutuklu sanık Yavuz Çatuk, 2 çocuk babası olduğunu söyleyerek, ilkokul mezunu olduğunu, nakliye işi ile uğraştığını ve başka suçlardan daha önce sabıkası olduğunu beyan etti. Sanık Çatuk savunmasında 2009 senesinde Sinop Cezaevinden şartlı tahliye olduğunu belirterek, “Gülay ile uzun zamandır evliydik. 20 sene kadar da evli kaldık. Bir şey hatırlamıyorum. Bir şey hatırlamama rahatsızlığım oluyor. Başka da bir şey söylemek istemiyorum" diye konuştu.

AKIL SAĞLIĞI OLUP OLMADIĞI RAPORU ALDIRILSIN

Yavuz Çatuk'un avukatı Neslihan Emre İlhan, müvekkili ile cezaevinde sağlıklı olarak görüşemediğini belirterek, “Çok sağlıklı bir durumu olduğu izlenimi edinmedim. Durumu göz önüne alınarak akıl hastalığı olup olmadığı yönünde rapor aldırılsın" dedi.

'DAHA ÖNCE DE ÖLDÜRMEK İSTEDİ'

Dilber Uysal ise kızı Gülay Çatuk ile Yavuz Çatuk’un 20 senedir evli olduğunu, sanığın daha önce de kendisini ve kızını tabanca ile öldürmek istediğini ifade etti. Bu suçlama ile Yavuz Çatuk hakkında dava açıldığını belirten Uysal, “Beyoğlu 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nce mahkum olmuştu. Cezaevindeyken bir başka kişiyi öldürmüş, tekrar ceza almıştı. Kızım, Yavuz’un cezaevindeyken ziyaretine gittiğinde onu tekrar öldürmeye kalktı ve bu yüzden tekrar mahkum oldu" dedi. 2009 yılında Yavuz Çatuk’un tahliye olduğunu ifade eden Uysal, “Sanık tahliye olduktan sonra birlikte yaşamaya başladılar ve 2. Çocukları doğdu. Şuan 17 yaşında erkek, 2,5 yaşında kız çocukları var. Kendisi bu olayı planlayarak yapmıştır. 15 gün önceden planlamış, yurt dışına çıkma hesapları yapmış" şeklinde konuştu.

AKIL SAĞLIĞI OLUP OLMADIĞINA DAİR RAPOR ALINMASI BAŞKA CELSEYE

Mahkeme heyeti, tutuklu sanık Yavuz Çatuk’un üzerine atılı suçun niteliğini dikkate alarak tutukluluk halinin devamına karar verdi. Sanığın iddia edildiği şekilde akıl sağlığı olup olmadığı yönündeki durumun incelenmesi için rapor alınması konusunu diğer celselerde karar verilmesine hükmeden mahkeme, duruşmayı erteledi.

OLAYDAN 6 AY SONRA YAKALANDI

Ümraniye’de 12 Temmuz 2012 günü sabah saatlerinde eşi Gülay Çatuk’u 25 yerinden bıçakladığı ve olay yerinden kaçtığı belirtilen iddianamede Yavuz Çatuk’un 2013 Ocak ayında yakalandığı belirtildi. Yavuz Çatuk hakkında ‘Canavarca hisle tasarlamak suretiyle eşini kasten öldürmek’ suçlamasıyla ağırlaştırılmış müebbet hapis istemiyle dava açıldı.

Haberin Devamı