Gazete Vatan Logo

Kastamonu'nun neyi meşhur? Kastamonu'nun en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Karadeniz Bölgesi'nde yer alan Kastamonu Türkiye'nin en önemli ve değerli şehirleri içerisinde yer alır. Özellikle başta yemekleri olmak üzere aynı zamanda tarihi ve kültürel açıdan da önemli bir yer tutar. Gök ırmağın bir kolu olan Karaçomak Deresi Vadisi Bölgesi'nde kurulmuş bir şehirdir. Ayrıca denizden yüksekliği 774 metre olması ile beraber, tarihe tanıklık etmiş önemli şeyler içerisinde bulunur. Bu şehri ziyaret etmeyen pek çok kişi ise Kastamonu şehrinin neyi meşhur merak etmektedir.

Kastamonu'nun neyi meşhur? Kastamonu'nun en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Söz konusu Kastamonu'nun meşhur yemekleri olduğu vakit ülke çapında oldukça önemli bir yer tuttuğunu söylemek gerekir. Sadece ülke çapında değil ayrıca yerli ve yabancı turistler konusunda dünya açısından bilinen meşhur yiyeceklere sahiptir.

Kastamonu'nun Neyi Meşhur?

Özellikle birbirinden farklı yemek türleri ile beraber Kastamonu ön plana çıkar. Hem ana yemek hem de tatlı ve aperatif konusunda zengin bir yemek kültürüne sahip olduğunu söylemek gerekir. Aynı zamanda antik dönemden günümüze ulaşmış önemli tarihi ve kültürel yapılara da sahip olduğunu ifade etmek gerekir. Özellikle Taşköprü hem görsel açıdan hem de tarihi anlamı ile beraber en önemli yapıtları içerisinde gelir.

Yıl boyunca Turistik ziyaret imkanı sağlayan Kastamonu; Farklı medeniyetlerden kalmış mimari yapıları, kanyonları ve özel sahilleri ile oldukça ilgi çekmektedir. Tabii yöresel lezzetleri ve aynı zamanda Balıkçılık üzerinden de meşhur

Kastamonu'nun En Meşhur Yiyecekleri

Söz konusu Kastamonu'nun meşhur yemekleri olduğu vakit ülke çapında oldukça önemli bir yer tuttuğunu söylemek gerekir. Sadece ülke çapında değil ayrıca yerli ve yabancı turistler konusunda dünya açısından bilinen meşhur yiyeceklere sahiptir.

Haberin Devamı

- Etli ekmek

- Bandurma

- Patates paçası

- Çekme helva

- Ekşili pilav

- İnebolu simit

- Simit tiridi

- Cacık tatlısı

- Mıklama

- Üryan eriği hoşafı

Yukarıda verilen meşhur yiyecek kaynakları ile beraber ülkenin en önemli yöresel lezzetlerini sunmaktadır. Bu lezzetler hem yiyecek hem de içecek olarak ön plana çıkar. Özellikle Kastamonu'yu ziyaret edenler bu yiyeceklerden biri ya da birilerine değerlendirilebilir.

Kastamonu'nun En Meşhur Yerleri

Özellikle tarihi ve kültürel açıdan Kastamonu Türkiye'nin en önemli şehirleri içerisinde bulunuyor. Ayrıca bulunduğu konum itibariyle antik dönemden günümüze ulaşmış pek çok mimari yapıya sahiptir.

- Ilıca Şelalesi

- İsmail Bey Külliyesi

- Kastamonu plaj ve koyları

- Kastamonu pompeipolis Antik Kenti

- Loc Vadisi

- Hamitli Köyü

- Kerempere feneri

- Nasrullah Camii

- Valla kanyonu

Haberin Devamı

- İnebolu Geriş Tepesi

Bu şekilde daha pek çok farklı meşhur yeri ile beraber Kastamonu öne çıkıyor. Ziyaret edildiği vakit sırasıyla değişik bölgelerde bulunan bu turistik yerleri gezmek ve keşfetmek mümkündür.

Turistik Amaçlı Kastamonu Şehri

Kastamonu her sene Turistik amaçlı ziyaret edilen en önemli şehirler içerisinde bulunuyor. Özellikle sadece yerli değil aynı zamanda dünya çapından yabancı turistlerin de geldiği bir şehirdir. Hem yöresel lezzetleri hem de tarihi ve kültürel yapısı ile ön plana çıkıyor. Yapılacak planlama dahilinde Turistik amaçlı gidilmesi gereken en önemli şehirler içerisinde bulunduğunu söylemek mümkün.