Gazete Vatan Logo

Kasapta sünnet!

Geyve Belediyesi tarafından düzenlenen sünnet şöleninde 12 yardıma muhtaç ailenin çocuğu bir kasap dükkanında masaya yatırılarak sünnet edildi...

SAKARYA’NIN Geyve ilçesi belediyesinin geçtiğimiz Pazar günü yardıma muhtaç ailelerin çocukları için düzenlediği sölen tam bir skandala dönüştü. Sünnet için belediyeye 47 aile başvurdu. İlçe merkezinde bulunan katlı pazar yerine yataklar kuruldu. Yataklar yetersiz kalınca sünnet olacak toplam 50 çocuktan 12’si, hemen yan tarafta bulunan Gazi Geyve İş Merkezi’ndeki Uysal Kasabı’na götürüldü. Kapısındaki camda “Et, But, Kanat, Göğüs, Ciğer” yazan kasap dükkanına sünnet kıyafetleriyle getirilen çocuklar, buradaki masaya yatırılarak başlarında bekleyen zabıtaların eşliğinde sünnetçi tarafından sünnet edildi. Bazı aileler çocuklarının, kasapta sünnet edilmesine tepki gösterdi.

Kasap dükkanı boşaltıldı

Konuyla ilgili haberlerin internet sitelerinde yayınlanmaya başlaması üzerine Geyve Belediyesi’ne bağlı ekipler, dün apar topar sünnetlerin yapıldığı Uysal Kasap’ı boşalttı. Masalar ve etlerin asıldığı kancalar alınarak götürüldü. Kasap dükkanında sadece buzdolabı kaldı. Komşu esnaf “Belediye ekipleri gazetecilerin geleceğini söyleyerek dükkana geldi. Camdaki yazıları sildiler. Dükkanı da alel acele boşaltıp gittiler” dedi.

Soruşturma açıldı

Geyve Belediye Başkanı MHP’li Mehmet Kır ise basın mensuplarının soruları üzerine “Kasapta kesim olayı iftiradır. Böyle saçmalık olur mu? Kasapta çocuk sünnet edilir mi? Böyle bir şey olmaz. Bu bize hakarettir. Dükkanlar hazırlandı. Öyle bir şey olmaz? Bu bir komplodur” diyerek olayı inkar etti.

Belediye başkanı “kasapta sünnet”i inkar etse de Geyve Kaymakamlığı soruşturma başlattı. Kaymakam Seyfettin Azizoğlu “Bu sünnet şöleniyle ilgili sağlık elemanı talebinde bulunulmadı. Nasıl yapıldığını bilmiyorum. Bu işle ilgili bir kamu görevlisi bir şey yapmışsa gerekeni yaparım” dedi.

İLGİLİ HABERLER

'Kasapta sünnet'e Sağlık Bakanlığı'ndan inceleme

Haberin Devamı