Gazete Vatan Logo

‘Karanlık noktalar açığa çıkarılmadı’

Finike’de taş ocaklarına karşı verdikleri mücadeleyle tanınan ve cinayete kurban giden Büyüknohutçu çifti son yolculuklarına uğurlandı. Cenazede konuşan çiftin kızı Emine Büyüknohutçu “Karanlık noktalar açığa çıkarılmadı” dedi

‘Karanlık noktalar açığa çıkarılmadı’

Antalya’nın Finike ilçesinde mermer ocaklarına karşı verdiği mücadeleyle tanınan Kiracılar Derneği (KİRADER) Genel Başkanı 61 yaşındaki Ali Ulvi Büyüknohutçu ve aynı yaştaki eşi Aysin Büyüknohutçu’nun öldürülmesi olayının yankıları sürüyor. Cinayet şüphelisi Ali Yumaç’ın ifadesi doğrultusunda Finike Cumhuriyet Savcılığı’nın talimatı üzerine, cinayetin işlendiği eve yaklaşık 5 kilometre uzaklıkta Asarönü Mezarlığı yakınlarındaki obrukta arama yapıldı. Aramada, Ali Yumaç’ın obruğa attığı malzemeler çıkarıldı.

‘Birileri tedirgin oldu’

Çiftin Muratpaşa Camii’ndeki cenaze namazına Alakır Nehri Kardeşliği, Köprüçay Kardeşliği, Phaselis, Ahmetler Kanyonu gibi alanlarda Antalya’da HES ve mermer ocaklarına karşı mücadele veren gruplar ve çok sayıda doğaseverin katıldı. Cenaze töreninde Büyüknohutçu’nun taş ve mermer ocaklarına karşı yürüttüğü mücadelede yanında olan Alacadağ, Gökbük gibi köylerden vatandaşlar da yer aldı. Defin işleminin ardından ise çiftin en büyük kızı Emine Büyüknohutçu “Sizler onları doğayı seven yaşam savunucuları ve çevre mücadelecileri olarak tanıyorsunuz. Anne ve babamızın tarımı ve doğal yaşamı yıkıma uğratan taş ocaklarına karşı verdikleri mücadelenin onları hedef haline getirmiş olabileceğini düşünüyorsunuz. Ulaştıkları önemli hukuki zaferlerin ve yeni mücadelelere hazırlanıyor olmalarının birilerini tedirgin ettiği kanısındayız. Her ne kadar cinayetin faili yakalanmış ve suçunu itiraf etmiş olsa da, bu katliamın karanlık noktalarının henüz açığa çıkarılmamış olduğu kanısındayız” dedi.

Haberin Devamı

Eşyaları obrukta bulundu, tüfek kayıp!

Özel timin metan gazı nedeniyle özel kıyafetler ve oksijen tüpüyle girdiği obruktan, Ali Ulvi Büyüknohutçu’ya ait cep telefonu, dizüstü bilgisayar, çanta, cüzdan, bazı özel eşyalar ve cinayette kullanılan av tüfeğine ait boş kartuş ile av tüfeği kayışı bulundu. Cumhuriyet savcılığı ve İlçe Jandarma Komutanlığı’nın çalışması sonucu bulunan malzemeler, Antalya Kriminal Polis Laboratuvar Müdürlüğü’ne delil ve parmak izlerinin araştırılması için teslim edildi. Cinayet sırasında kullanılan av tüfeğinin kuyudan çıkmadığı ve arama çalışmalarının devam ettiği belirtildi.

Haberin Devamı