Gazete Vatan Logo
YaşamKaradeniz'den kırlangıç ve kılıç balığı avı

Karadeniz'den kırlangıç ve kılıç balığı avı

Karadeniz'den kırlangıç ve kılıç balığı avı

Karadeniz'den bu mevsim bol miktarda hamsi, palamut ve lüfer avlayan balıkçıların ağlarına, bu kez burada ender rastlanan kılıç balığı ve `Uçan balık' olarak da adlandırılan Kırlangıç balığı takılmaya başladı


Selçuk Türkoğlu adlı balıkçı, yıllardır ilk kez kılıç ve kırlangıç balığı yakaladığını söyledi.

Adapazarı'ndaki balıkçı tezgahına getirilen kılıç ve kırlangıç balıkları meraklıların ilgisini çekiyor. Aynı zamanda balıkçı tezgahı da olan Selçuk Türkoğlu önceki gün Karadeniz'de avlanırken Akçakoca sahilinde 30 kilo ağırlığında kılıç balığı yakaladı. Daha sonra da Karasu sahilinde 3.5 kilo ağırlığında kırlangıç yakaladı.

Yakaladığı balıklar Adapazarı'na getirildikten kısa süre sonra satıldı. Sapanca'da bulunan `Green blue' adlı restoran işletmecisi Ahmet Balkan 3.5 kiloluk kırlangıç balığını 35 YTL'den, 30 kiloluk kılıç balığını ise 750 YTL'ye satın aldı.

Ahmet Balkan çok ender bulunan bir deniz ürünü olan kırlangıç balığını çorba ve buğulama, kılıç balığını ise ise ızgara yaparak müşterilere servis yapacaklarını belirtti.