Gazete Vatan Logo

Kar ne zaman yağacak, İstanbul’da kar yağışı var mı? 5 günlük hava durumu…

İstanbul’da kar yağışı var mı, kar ne zaman yağacak? İstanbul’da kar yağışının olup olmadığını merak edenler hava durumu raporlarını inceliyor. İstanbul Valiliği tarafından yayınlanan 16-21 Aralık 2021 tarihleri arasında beklenen hava durumu raporunun ardından kar yağışı hakkında yapılan sorgulamalar daha da arttı. Peki, kar yağışı İstanbul'a ne zaman gelecek? İstanbul'a kar yağacak mı?

Kar ne zaman yağacak, İstanbul’da kar yağışı var mı? 5 günlük hava durumu…

İstanbul Valiliği 5 günlük hava durumu raporunu paylaşarak “Vatandaşlarımızın hava durumunun etkileyeceği durumlara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerekmektedir.” uyarısında bulundu. Peki, İstanbul’da kar yağacak mı, İstanbul'da kar ne zaman yağacak?

İSTANBUL'A NE ZAMAN KAR YAĞACAK?

Cuma günü başlaması beklenen kar yağışı cumartesi ve pazar günü de etkili olacak.

Meteoroloji raporuna göre; aralarında İstanbul ve Ankara'nın da olduğu 47 ilde kar yağışının etkili olacak.

Kar yağışı beklenen diğer iller ise “Erzurum, Konya, Kocaeli, Yozgat, Bursa, Kastamonu, Balıkesir, Ağrı, Sakarya, Ardahan, Bilecik, Burdur, Kütahya, Eskişehir, Afyonkarahisar, Kars, Isparta, Tunceli, Bolu, Uşak, Karabük, Kırıkkale, Nevşehir, Muş, Aksaray, Karaman, Çorum, Amasya, Sivas, Malatya, Gümüşhane, Bayburt, Kırşehir, Elazığ, Bingöl, Bitlis, Tokat, Şırnak, Hakkari, Van, Çankırı, Amasya, Iğdır, Niğde, Kayseri.” Şeklinde sıralandı.

İSTANBUL'DA HAVA DURUMU

16.12.2021 Perşembe: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batı ilçelerinin (Silivri, Çatalca, Arnavutköy) yüksekleri karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı

17.12.2021 Cuma: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu, batı ilçelerinin (Silivri, Çatalca, Arnavutköy) yüksekleri karla karışık yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

18.12.2021 Cumartesi: Çok bulutlu, aralıklı yağmurlu ve karla karışık yağmurlu, batı ilçelerinin (Başakşehir, Çatalca, Silivri) ve ilin yüksek kesimlerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

19.12.2021 Pazar: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerine kadar aralıklı yağmurlu, batı ilçelerinin (Arnavutköy, Çatalca, Silivri) karla karışık yağmurlu, yükseklerinin kar yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

20.12.2021 Pazartesi: Parçalı zamanla çok bulutlu, öğle saatlerinden itibaren aralıklı yağmurlu geçeceği tahmin ediliyor.

21.12.2021 Salı: Parçalı çok bulutlu, aralıklı karla karışık yağmur ve kar yağışlı (Arnavutköy, Ataşehir, Bağcılar, Başakşehir, Çatalca, Çekmeköy, Esenler, Pendik, Sancaktepe, Silivri, Sulatngazi, Ümraniye) geçeceği tahmin ediliyor.

Haberin Devamı