Gazete Vatan Logo

Kadın mimara kurşun yağmuru

Cinayet şüphelisi olarak aranan işadamı Cihan Oskay yakalandı

Bodrum’da çevreci eylemleri ile tanınan mimar Hülya Yolcubal, evinin önünde uğradığı silahlı saldırıda kurşun yağmuruna tutularak öldürüldü. Yolcubal’ın “Beni sürekli tehdit ediyor” dediği eski sevgilisi işadamı Cihan Oskay gözaltına alındı.

Bodrum dün kadın mimar cinayetiyle sarsıldı. Mavi Yol Girişimi aktivistlerinden , Peyzaj Mimarları Muğla İl Temsilcisi Hülya Yolcubal (37), evinin önünde 8 kurşunla öldürüldü. İddialara göre olay şöyle gelişti:

Hülya Yolcubal, çevreci eylemleri ile bilinen hayat dolu bir kadındı. Bodrum’da çim üretimi yapan bir çiftlik işletiyordu. Geçtiğimiz yıl Nisan’da ortak bir arkadaşları aracılığıyla ismi şike iddiaları ile gündeme gelen işadamı ve spor yazarı Cihan Oskay ile tanıştı. İkili arasında kısa sürede duygusal bir bağ oluştu ve Oskay kalmakta olduğu otelinden ayrılarak Yolcubal’ın evine taşındı. Hatta ikili bir süre sonra sade bir törenle sözlendi.

Ancak ilişki başladığı gibi sürmedi. Oskay’ın özel hayatı ile ilgili sürekli yalan söylediğini gören ve uygunsuz hareketlerinden rahatsız olan Yolcubal, geçtiğimiz yıl Ekim ayında ayrılmak istediğini söyledi. Sinirlenen Oskay “Bu arabanın tekeri bir yerde kırılacak zaten” diye tehdit savurup evi terk etti. Daha sonra eve tekrar geri dönen Oskay evin içerisindeki eşyaları kırıp döktü, evinin giriş katını kullanılamaz hale getirdi, kendisine engel olmak isteyen Yolcubal’ı da darp etti. İstanbul’a dönen Oskay, eski sevgilisinin peşini bırakmadı. Sürekli arayarak özür dileyen Oskay, geçtiğimiz yıl Kasım ayında işle ilgili bir konuda Yolcubal’la görüşmek istedi. Bodrum’da buluşarak bir mekana gittikten sonra da Oskay belindeki silahı göstererek yine tehdit etti. Ancak Yolcubal çevresine rezil olmamak için Oskay’ın bu tehditlerinin kendiliğinden sona ereceğini düşünerek görmezden geldi. tehditler bununla da kalmadı. Bir süre aşk yaşadığı Yolcubal’ın özel hayatı ile ilgili cinsel içerikli bir kitap yazacağını söyleyen Oskay, mesajlarla kitaptan bazı pasajlar göndermeye başladı. Oskay Yolcubal’a gönderdiği bir mesajında “Kitap basılıyor, gece şovları dahil. Bunu sen istedin” şeklinde tehditlerine devam etti. Geçtiğimiz yıl Aralık ayında Oskay’ın “Yeşillikler üzerinde aşk” isimli kitabı satışa sunuldu. Oskay, Yolcubal’ın cinsel hayatını anlattığını iddia ettiği kitabını eski sevgilisinin iş ve arkadaş çevresine göndermeye başladı. Hatta kitabın afişlerini Yolcubal’ın evinin önündeki bilbordlara astı. Yolcubal’ın kapısının önüne kitaplar bıraktı. Eski sevgilisini takibe alan Oskay gece çiftliğinin önüne silahlı adamlarla gelip gitmeye başladı. Yolcubal, tehditlerin bitmeyeceğini anlayınca savcılığa başvurdu. Ancak arkadaşlarına rezil olma düşüncesiyle koruma istemedi. Önceki gece Ortakent- Yahşi Beldesi’nde oturan arkadaşlarına giden Yolcubal, saat 23.00 sıralarında Ortaköy Tatil Sitesi’ndeki evine döndü. Talihsiz kadın, sıkılan 9 kurşundan 8’inin vücuduna isabet etmesiyle olay yerinde yaşamını yitirdi. Zanlı Cihan Oskay, dün 16.00 sıralarından İstanbul Kadıköy’de gözaltına alındı.

Şike iddialarıyla gündeme gelmişti

Cinayet şüphelisi olarak aranan Cihan Oskay, 2 Ağustos 1985 tarihinde 12 yaşında olan oğlunu Bodrum’da jetski kazasında kaybetmiş ve ardından onun anısına ‘Kanlı Deniz’ adlı kitabı yazmıştı. Kumbahçe Mahallesi’ndeki bir sokağa Bodrum Belediyesi’nce oğlu Osman Burçak’ın adı verilmişti. Cihan Oskay geçtiğimiz yıllarda Fenerbahçe’nin şike yaptığına ilişkin iddiaları ile gündeme geldi. Kendisinin de bu şike oyununa alet olduğunu ve pişman olduğunu söyleyen Oskay, günlerce spor gündeminin baş konusu oldu. Cihan Oskay’ın Togan Yayıncılık isimli bir yayınevi var ve aynı zamanda kebapçı Biges ’in ortağı.

‘Beni çok hafife aldın!’

* Öldürülen Hülya Yolcubal’a gönderildiği iddia edilen tehdit mesajları şöyle:

* 07.11.2009: “Son bir kez seviyorum de”, “Dua et sevdiğim kadınsın yoksa 1 saat içinde gelir ben sana bu mesajı yazdırır geri dönerim”

* 10.11.2009: “Beni çok hafife aldın”, “Kitap basılıyor. Gece şovları dahil bunu sen istedin”

* 07.05.2010: “Pantolon çok yakışmış. Trio’da işler yolunda mı? Çok yakın hissetmiyor musun?”

* 19.05.2010: “SON”

* 24.05.2010: “Dünyada ne var kendine dert eyleyecek, bir gün gelecek can bedenden gidecek, yeşil çimenler üzerinde sefa sür, zira senin üstünde de otlar bitecek”

Haberin Devamı