Gazete Vatan Logo

İztuzu işgal altında!

Özel bir firmanın, bakanlık tarafından işletmesi Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesi’ne verilen dünyaca ünlü İztuzu Plajı’nı işgal ettiği öne sürüldü.

İztuzu işgal altında!

İşletme hakkı Muğla Sıtkı Koçman Üniversitesinde (MSKÜ) bulunan İztuzu Plajı’nı özel bir firmanın işgal ettiği iddiasıyla tutanak tutuldu. DALÇEV isimli özel şirket yetkililerinin, İztuzu Plajı ve Dalyanağzı alanlarında yeni sezon için hazırlığa başlamaları üzerine, MSKÜ İktisadi İşletme Yönetim Kurulu üyeleri plaja geldi. Alanın geçen yıl Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğünce üniversiteye tahsis edildiğini belirten yetkililer, işgale bir an önce son verilmesini istedi.

İşlem yapılacak

Ortaca Kaymakamı Fatih Ürkmezer ise yaptığı açıklamada, MSKÜ tarafından kendilerine sunulan şikayet dilekçesinin ilgili birimlere havale edildiğini belirterek, “Jandarma plajda gerekli kontrolü yapacak. Duruma göre de işlem yapılacak” dedi. MSKÜ İktisadi İşletme Yönetim Kurulu üyeleri, plajın 2015’te kendilerine devredildiğini dile getirerek, “DALÇEV yetkilileri kendilerine 2014’te MUÇEV ile imzaladıkları protokolü belge olarak sunuyorlar. Belgenin hukuki bir geçerliliği yok. Özel şirket yetkilileri kilidi açarak eşyalarımızı çıkarmışlar. Konuyla ilgili tutanağımızı tutarak Ortaca Kaymakamlığına şikayetimizi yaptık” açıklamasını yaptılar. DALÇEV Yönetim Kurulu Başkanı Ramazan Oruç ise “Üniversite bilimsel amaçlı olarak burada, ticari olarak değil” iddiasında bulundu.

Haberin Devamı

Koruma ve işletmesi üniversiteye verilen İztuzu Plajı’nda özel bir şirketin ticari faaliyet girişimine karşı tutanak tutuldu.