Gazete Vatan Logo

İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek, son durum? İstanbul’da 5 günlük hava durumu, bugün kar yağışı var mı, havalar ne zaman ısınacak?

Marmara Bölgesi’nde kar yağışı devam ederken, uyarılar da peş peşe geliyor. İstanbul'da perşembe günü başlayan ve aralıklarla etkili olan kar yağışı Avrupa Yakası başta olmak üzere şehrin yer yerinde görülüyor. Uzmanlar kar yağışının artarak devam edeceğini söyleyerek, yağışın ne zaman sona ereceğini de aktardı. Peki, İstanbul kar yağışı ne zaman bitecek, havalar ne zaman ısınacak? İşte kar yağışı son durum ve İstanbul’da 5 günlük hava durumu

İstanbul'da kar yağışı ne zaman bitecek, son durum? İstanbul’da 5 günlük hava durumu, bugün kar yağışı var mı, havalar ne zaman ısınacak?

Perşembe günü başlayan kar yağışı yurdu esir almaya devam ediliyor. Kar yağışının, bugün en yoğun olacağı, pazar günü de metrekareye 5 ila 12 kilogram kar düşeceği aktarıldı. İşte kar yağışının biteceği tarihle ilgili son gelişmeler…

İSTANBUL KAR YAĞIŞI NE ZAMAN BİTECEK?

İstanbul'daki kar yağışına ilişkin açıklamalarda bulunan Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Adil Karaismailoğlu, kar yağışının en yoğun olacağı günü açıkladı. Karaismailoğlu, kar yağışının cumartesi saat 18.00'den pazar sabah 06.00'ya kadar sıkıntılı geçebileceğini ifade etti.

5 GÜNLÜK HAVA DURUMU TAHMİNİ

Meteoroloji Genel Müdürlüğü tarafından yapılan son değerlendirmelere göre: Ülkemiz genelinin çok bulutlu, Çanakkale'nin batısı ve Güney Ege kıyıları dışında tüm bölgelerin aralıklı yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Akdeniz kıyıları ile Güneydoğu Anadolu’da yağmur, diğer yerlerde karla karışık yağmur ve kar şeklinde olması beklenen yağışların; Karadeniz kıyıları, Doğu Anadolu’nun güneydoğusu ile Kocaeli, Sakarya, Bursa, Yalova, Bolu, Adana’nın kuzey ve doğusu, K. Maraş, Osmaniye, Hatay, Nevşehir, Niğde, Erzincan, Tunceli, Bingöl, Erzurum, Muş, Adıyaman, Diyarbakır’ın doğusu, Batman ve Siirt çevrelerinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Karadeniz'in iç ve yüksek kesimleri ile Doğu Anadolu'da yüksek kar örtüsüne sahip eğimli bölgelerde çığ riski bulunmaktadır. Akdeniz kıyıları dışında ülkemiz genelinde buzlanma ve don olayı bekleniyor.

Haberin Devamı