Gazete Vatan Logo

İstanbul için kar uyarısı!

Meteoroloji'nin son tahminlerine göre, İstanbul'da kar yağışı sadece çarşamba günü etkili olmayacak. Yarın kar yağışı aralıklarla akşama kadar devam edecek. Perşembe gününden itibaren 5 gün boyunca kar ve karla karışık yağmur olacak.

İstanbul için kar uyarısı!

Kar yağışının bu gece yarısına kadar 'yoğun kar' olarak etkisini sürdürmesi bekleniyor.

Meteoroloji'nin bugün yayınladığı 'uzun vadeli' tahmine göre kar yağışı İstanbul'u etkilemeye devam edecek. Son tahminlere göre kar yağışı sadece çarşamba günü etkili olmayacak. Meteoroloji, çarşamba günü İstanbul'da en düşük -4 derece hava sıcaklığı bekliyor.

İstanbul'da perşembe günü ise karla karışık yağmur bekliyor. Perşembe günü kar yağışının Trakya ve Güney Marmara ile Ankara çevrelerinde etkili olacağı ifade ediliyor.

Cuma günü İstanbul bir kez daha kar yağışının etkisi altına girecek. Meteoroloji cuma günü, Türkiye'nin çok büyük bir bölümünde kar bekliyor.

'Uzun vadeli tahmin'e göre İstanbul'da 23 Ocak 2016 Cumartesi günü de kar yağışı var. İstanbul ile birlikte Güney Marmara, Karadeniz Kıyıları, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da da kar bekleniyor.

İstanbul'da pazar günü de kar yağışı görülecek. Meteoroloji pazar günü için buzlanma ve don olayı için uyarıda bulunuyor. İstanbul ile birlikte Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu kara teslim olacak.

Haberin Devamı

Bir haftalık tahminin son günü olan 25 Ocak 2016 Pazartesi günü Trakya ve İstanbul'un yüksek kesimlerinde kar bekleniyor. Meteoroloji, haftaya pazartesi günü kent merkezinde karla karışık yağmur bekliyor.

ZİRAİ DON UYARISI


METEOROLOJİ Genel Müdürlüğü, zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği bölgelerden Ege, Marmara ve Akdeniz kıyıları için zirai don olayı uyarısında bulundu. Meteoroloji'den yapılan açıklamada; bu gece, yarın ve çarşamba gecesi Ege, Marmara ve Akdeniz kıyılarında zirai don olayının beklendiği belirtilerek söz konusu bölgelerde tarımsal faaliyet ve seracılıkla uğraşan üreticilerin dikkatli ve tedbirli olmaları için uyarı yapıldı.

Meteoroloji'den yapılan açıklama şöyle: "Bu gece, yarın ve çarşamba gecesi zirai faaliyetlerin ve seracılığın devam ettiği bölgelerimizden Ege kıyılarında hafif yer yer orta, Marmara kıyı kesiminde orta ve yer yer kuvvetli, Akdeniz kıyı kesiminde ise yarın gece (salıyı çarşambaya bağlayan gece) hafif zirai don olayı beklendiğinden bu bölgelerde tarımsal faaliyet ve seracılıkla uğraşan üreticilerimizin zirai don olayına karşı dikkatli ve tedbirli olmaları gerekmektedir"

Haberin Devamı

BİR UYARI DA DOĞU İÇİN

Meteoroloji, Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan ve Kars'ta kuvvetli rüzgar, şiddetli fırtına ve kar yağışı uyarısında bulundu.

Erzurum Meteoroloji 12. Bölge Müdürlüğünden yapılan yazılı açıklamada, akşam saatlerinden itibaren Erzurum, Erzincan, Ağrı, Ardahan ve Kars'ta güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar, şiddetli fırtına ve Iğdır hariç bölge genelinde kar yağışının beklendiği bildirildi. Meteorolojik uyarı doğrultusunda çığ, bina çatılarından kar ve buz kütlesi düşmesi ve soba gazı zehirlenmesi risklerine karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği belirtilen açıklamada, meydana gelecek olumsuzlukların ivedilikle 112 Acil Çağrı merkezlerine bildirilmesi gerektiği kaydedildi.