Gazete Vatan Logo

İntihar eden iş adamına dava açılabilir!

Borçları yüzünden bunalıma giren iş adamı çalışma odasında intihar etti

İntihar eden iş adamına dava açılabilir!

İzmir'de dünyanın sayılı şanzıman dişlisi üretimi yapan firmalarından Senkromeç A.Ş'nin ortaklarından Erdal Sıraçe, fabrikasında başına tek el ateş edip hayatına son vermişti. Sıraçe ve ailesinin yönetiminde bulunduğu fabrikada ekonomik kriz nedeniyle üç aydır üretimin olmadığı, işçilere de 5 aydır maaş ödenmediği, Erdal Sıraçe'nin de bu nedenle canına kıymış olabileceği ileri sürülürken şimdi de alacaklı olduğunu iddia eden kişiler haciz yolu ile tahsilat yapmak için mahkemeye başvurmaya hazırlarnıyor.

Atatürk Organize Sanayi Bölgesi'nde yaşanan olayda, tüm dünyada üretilen araçlar için şanzıman dişlisi yapan Senkromenç A.Ş. Yönetim Kurulu Üyesi 49 yaşındaki Erdal Sıraçe, işyerine gelip çalışanlarıyla tek tek tokalaştıktan sonra odasına geçti. Bu sırada odasına misafirleriyle ağabeyi Ersin Sıraçe'nin konuşmak üzere gelmesi üzerine Erdal Sıraçe, yönetim kurulu üyesi olan amcası Sıtkı Sıraçe'nin boş olan odasına yöneldi. Kısa süre sonra bir el silah sesi geldi. Silah sesine koşan ağabeyi Ersin Sıraçe ve diğer çalışanları tarafından kanlar içinde bulunan Erdal Sıraçe yaşamını yitirdi.

Haberin Devamı

Ekonomik kriz için borç aldı

16 Mayıs'tan itibaren üretime ara veren ve yaklaşık 600 çalışanının da ödeme yapamayan Erdal Sıraçe'nin de gerek işçilere maaş ödenmemesi, gerekse de ekonomik krizden çıkış mücadelesi sırasında yaşadığı bunalımdan dolayı canına kıymış olabileceği ifade edildi.

Üzüldüm ama ben de mağdur oldum

Eylül ayında maddi zorluklar çektiği için intihar eden İzmirli iş adamı Erdal Sıraçe iddiaya göre girdiği ekonomik krizden kurtulmak için Metin Güre aracılığıyla Ercan Timur ile tanıştı. Yine iddiaya göre Timur, Sıraçe'ye 6 milyon lira verdi ancak parasının yarısını alabildi. Mağdur olduğunu dile getiren Timur şunları söyledi:

"6 milyon liranın bir kısmını aldım. Geri kalan 3 milyon lirayı ise Metin Güre'nin Erdal Sıraçe ile probleminden dolayı alamadım. Elimde belgesi var ödediğim paranın. İyilik yaptım mağdur oldum. İntihardan iki gün önce Erdal Sıraçe ile tartıştık. Telefondaki hali iyi değildi. Gerginlik oldu. Sonra intihar ettiğini duydum. Üzüldüm tabi. Para candan kıymetli değil ancak olan bana oldu. Paramı alamadım. Dava açacağım."

Haberin Devamı