Gazete Vatan Logo

İnsanlık ölmemiş

Milli Piyango bayii, 25 bin YTL ikramiyeyi 25 YTL zanneden talihliye kuponunu iade etti. Talihli, "Böyle insan zor bulunur" deyip ikramiyenin 5 bin YTL'sini bayiye verdi

İlginç olay, Buldan ilçesinde yaşandı. Seyyar Milli Piyango bayii Ali Rıza Şengül, festivalde bilet satmak için Buldan'a gitti. Şengül'den kazı kazan alan işçi Sami Savran kuponlardan birinden 25 bin YTL ikramiye kazandı, ancak rakama dikkatli bakmadığı için ikramiyeyi 25 YTL sandı. Savran, Songül'den 25 YTLyi alarak ayrıldı. Yaklaşık yarım saat sonra kazanılan ikramiyenin 25 YTL değü, 25 bin YTL olduğunu farkeden Şengül, kazı kazan kuponunu geri vermek için talihliyi aramaya başladı. Yaklaşık yarım saat süren aramadan sonra Savran'ı festival alanında bulan Şengül, gerçeği anlatıp verdiği 25 YTL'yi geri aldı, kuponu geri verdi. Kazandığı ikramiyenin 25 değil 25 bin YTL olduğunu öğrenen Savran büyük sevinç yaşarken, bayinin dürüstlüğünün de hakkını verdi. Paranın 5 bin YTLsini Şengül'e vermeyi kararlaştıran Savran, "Bu dürüst insan gelip beni bulmasa kazandığım ikramiyenin 25 bin YTL olduğunu bilmeyecektim. Kendisine çok teşekkür ederim" dedi.

Vicdanım rahat
Sadece 'doğru' olanı yaptığım belirten Şengül ise şöyle konuştu: "Bu zamana kadar namusumla çalışıp hep helal para kazandım. Bu olayda da bu anlayışım doğrultusunda haraket ettim. Yanlışlığı sonradan görüp şanslı arkadaşımı arayıp buldum. Şahsen vicdanen çok huzurluyum."

Haberin Devamı