Gazete Vatan Logo

'Hayır Çarşısı' ile 73 bin 300 aileye kıyafet ve ayakkabı yardımı yapıldı

Bağcılar Belediyesi’nin yoksul ailelere yardım etmek amacıyla 2007 yılında kurduğu Hayır Çarşısı ile bugüne kadar 73 bin aileye giysi ve ayakkabı yardımı yapıldı.

'Hayır Çarşısı' ile 73 bin 300 aileye kıyafet ve ayakkabı yardımı yapıldı

Bağcılar’da yaşayan maddi durumu kötü ailelerin yazlık ve kışlık ihtiyaçları yılda iki kez Hayır Çarşısı tarafından karşılanıyor. Hayırseverlerin bağışladığı ve tamamı yeni olan ürünler, ihtiyaç sahibi olan ailelerin Bağcılar Belediyesi’nden aldıkları belgeyle kendilerine teslim ediliyor.

“HAYIR, ÇARŞISI TOPLUMSAL DAYANIŞMANIN EN GÜZEL ÖRNEKLERİNDEN BİRİ”

Bağcılar Belediye Başkanı Abdullah Özdemir, “Bayramlar başta olmak üzere yılın her dönemi yoğun ilgi gören çarşıda 15 yılda 73 bin 300 aile yararlandı. Bu süreçte ayakkabıdan monta, pardösüden çoraba ve sünnetlik kıyafete kadar 580 bin ürün verildi. Hayır Çarşısı toplumsal dayanışmanın en güzel örneklerinden birini sergiliyor. Yardımlar için hayırsever bağışçılarımıza hemşerilerimiz adına teşekkür ediyoruz. Paylaştıkça ihtiyaçları gidermenin yanında insanların yüreğine dokunuyor, sevgimizi de artırıyoruz” dedi.

HAFTANIN 5 GÜNÜ SAAT 08.30 İLE 17.00 ARASI HİZMET VERİYOR

Hayır Çarşısı’nda kişi başına verilen 100 puanla alışveriş yapılıyor. Vatandaşlar, kendilerine verilen puan karşılığında erkek, kadın, çocuk, sünnet kıyafetleri ve ayakkabı çeşitlerden ihtiyacı olan şeyleri alabiliyor. Çarşı, haftanın 5 günü saat 08.30 ile 17.00 arası hizmet veriyor. 

Haberin Devamı