Gazete Vatan Logo

Havuç doğmadan bizim Ali vardı

Atılay Uluışık, ekranların en uzun soluklu dizisi Bizimkiler başladığında 11 yaşındaydı... İzleyicinin gözü önünde büyüdü. Dizi bittikten sonra gündemden düştü; şimdi su satıyor

Umur Bugay'ın yazıp yönettiği Bizimkiler, 15 yıl boyunca önce TRT, sonra özel televizyonlar aracılığıyla evlerimize konuk oldu. Evin küçük oğlu Ali'yi canlandıran Atılay Uluışık dizi başladığında 11 yaşındaydı. Ekranların en küçük oyuncusuydu o. Öyle ki, gelişimini bile izleyenlerin gözü önünde tamamladı. Bugün 27 yaşında bir işadamı. Dizi geçtiğimiz yıl yayından kalktı. Uluışık da unutulanlar arasında yer aldı. En son Balalayka'da oynadı; bu arada 4 film çevirdi ama hiçbiri Bizimkiler kadar etkili olmadı. TRT'nin emektar kameramanlarından babası İbrahim Uluışık sayesinde oyunculuğa adım atan "Bizim Ali" ile dizi öncesi ve sonrasını konuştuk....

Kimse yönlendirmedi
11 yaşında, TV dizisinde rol almanın sorumluluğu sizi yormadı mı?
Çocuk olduğum için işe 'oyun bahçesi' gözüyle bakıyordum. Oyuncular içinde entelektüel birikimi yüksek insanlar vardı. Ben top oynayıp cam kır-maktansa onların arasında sahnede olup pot kırmayı tercih ettim.

TVde büyüyen ilk çocuk oyuncu olmayı amaçlamış mıydınız?
Televizyon bu kadar popüler değildi. Bizimkiler devam ederken ortaokul ve lise bitti. Bu sürede dizi arkasına saklanmadım. 2 yıl İTÜ Vakfı'nda mühendis olarak çalıştım. Üniversite master'ım devam ediyor.

Bizimkiler size maddi olarak ne kazandırdı?
Gördüğünüz içme suyu dağıtım şirketini kazandırdı. Bir de, 18 yaşına geldiğimde kendi arabamı ailemin izniyle alabildim. Bu ticari kazanç elde etme son 3-4 yılda çıktı. Sebebi de TV'nin çok izlenmesi ya da TV'de görülen isimle özdeşleştirerek reklamlara yansıtmak şimdilerde çıktı.

Fırça bile yedim
Çocuk oyuncu olarak, 11 yaşında tüm Türkiye'nin tanıdığı, sevdiği bir rol ile ilgi görmek nasıl bir duygu?
Oyunculukla tanınsam da annemin akademisyen, ağabeyimin de mühendis olması beni mühendisliğe itti. Oysa ki herkes beni Ali diye biliyordu, insanların ilgisi büyüktü. Bir yerden sonra da sıkıcı olmaya da başlıyordu. Hatta bir kaç yıl önce Taksim'de bir
cafede sigara içerken yaşlı bir kadın, elimde sigarayı gördü. Kendi çocuğu gibi gördüğü için karışma hakkını kendisinde görüyordu, "Yakışıyor mu senin gibi çocuğa?" diyerek kendi çocuğunu azarlar gibi azarladı beni.

Bizimkiler'in, yerli dizilerin revaçta olduğu şu dönemde yayınlanmasını ister miydiniz?
Daha iyi mi, kötü mü olurdu bilemem. Şimdiki zamanı o dönemde yaşamayı belki isterdim çünkü Bizimkiler 13 bölümde çok sevildi, 15 yıl sürdü. Alternatifi yoktu. Başarılı aile kesitleri anlatan ilk dizi. Asmalı Konak'ın da başarısı, aşiret hayatını anlatan ilk dizi olmasıydı, Zerda ve Şıhsenem ardından geldi.

Haberin Devamı