Gazete Vatan Logo

Gülenay’dan kötü haber!

Sağlığına kavuştuğu düşünülüyordu ama...

İki yıl önce lösemiye yakalanan ve iki kez iyileşen THY hostesi Gülenay Elmacı’nın hastalığı yeniden nüksetti. İlik nakli yapıldıktan sonra sağlığına kavuştuğu düşünülen genç hostes, durumu ağırlaşınca yoğun bakıma alındı.

THY’de görevli kabin memuru Gülenay Elmacı (27)’ya iki yıl önce kan kanseri teşhisi konuldu. Teşhis sonrası tedavi gören hostes Gülenay, sağlığına kavuştu. Ardından da sevdiği erkekle hayatını birleştirdi. Ancak nikahtan iki gün sonra Gülenay’ın hastalığı yeniden nüksetti. Bunun üzerine Gülenay, yeniden tedavi görmeye başladı. Kayseri Erciyes Üniversitesi Hastanesi’nde tedavi gören Gülenay’a ilik nakli yapıldı. Nakil sonrası Gülenay’ın, iyileştiği düşünülürken Gülenay Elmacı’dan kötü haber geldi. Bir kaç ay önce uygun kordon kanı bulunmasıyla sevenlerini sevince boğan Gülenay Elmacı’nın, Perşembe günü durumu ağırlaştı. Aniden fenalaşan Gülenay’ın yoğun bakım ünitesine alındığı öğrenildi. Binlerce donörün Gülenay’ı hayata bağlamak için kampanya başlatmasıyla tüm Türkiye’ye sesini duyuran ve bir süre sonra uygun kordon kanı bulunan Gülenay’dan gelen kötü haber sevenlerini bir kez daha üzdü. Gülenay için oluşturulan Facebook grubunda sevenleri kabin memurunun hayata tekrar tutunabilmesi için dua ederken Gülenay’dan gelecek mutlu haberleri bekliyor.

Gül’e mektup yazmıştı

Tedavi gördüğü sürede Cumhurbaşkanı Gül’e mektup yazan Gülenay Elmacı, Gül’den ‘Türk Kök Hücre’ projesinin hayata geçirilmesini istedi. Mektubunda Türkiye’de sadece iki ilik bankası bulunduğunu hatırlatan Gülenay, “Bu iki merkezde imkansızlıklar nedeniyle bir çok bağışçının kanı zamanında işlenmiyor. Bu nedenle hastalar ölüyor. Bu imkansızlıkların başında yetersiz makine, personel ve ödenek sıkıntısı var. Bu nedenle ülkede ‘Türk Kök’ projesini hayata geçirmenizi sizden rica ediyorum” demişti.

Haberin Devamı