Gazete Vatan Logo

Güle güle Karadeniz uşağu!

33 yaşında kansere kurban giden, etnik rock'un temsilcilerinden Kazım Koyuncu, İstanbul Açıkhava Tiyatrosu'ndaki vedadan sonra dün de memleketi Artvin Hopa'da son yolculuğuna uğurlandı

İstanbul, Açık Hava Tiyatrosu'nda, konser vereceği sahneden onbinlerce hayranına veda eden Kazım Koyuncu dün memleketi Artvin'de son yolculuğuna uğurlandı. İstanbul'da kanser tedavisi gördüğü Amerikan Hastanesi'nde hayatını kaybeden etnik rock'ın önemli temsilcilerinden, Türkiye'nin ilk laz-rock grubunun kurucusu Koyuncu'nun Hopa'daki cenazesinde Ordu, Samsun ve çevre illerden gelen 5 bin kişi vardı. 33 yaşında kansere kurban giden Koyuncu'nun cenaze törenine katılan sanatçı dostları arasında Karadenizli türkücü Volkan Konak, Gökhan Birben, Almanya'dan Selma Kociva ve Grup Yorum elemanları vardı. Törene, Trabzon Belediye Başkanı Volkan Canalioğlu, Trabzonspor Başkanı Atay Aktuğ ve Hopa Belediye Başkanı Yılmaz Topaloğlu da katıldı. Hopa Devlet Hastanesi'nden alınan Koyuncu'nun cenazesi, önce ilçe merkezinde Sugörün Mahallesi'ndeki evine götürüldü. Koyuncu daha sonra, sevenlerinin omuzunda, l saat süren yoldan yürüyen bin kişilik grup tarafından tören alanına getirildi.

Hayatın komplosu
Tören boyunca gözyaşı döküp tabuta sarılan nişanlısı Gönül Bozoğlu'nu acılı anne ve baba teselli etmeye çalıştı. Tabutun üzerine kırmızı siyah bez konuldu. Sanatçının ağabeyi Oğuz Koyuncu siyahın matemi, kırmızının ise Türk bayrağını temsil ettiğini söyledi. Kazım Koyuncu'nun Zugaşı Berepe (Denizin çocukları) adlı grubunun üyesi Mehmet Ali Beşli önce Lazca konuştu ve "Kardeşinizi size getirdik, size teslim ediyoruz" dedi, sonra konuşmasını Türkçe sürdürdü. Beşli, Koyuncu'nun hastalığından Çernobil'i sorumlu tuttu: "Bu Kazım Koyuncu'ya hayatın bir komplosudur. Komploya kurban gitmiştir. Bu komployu hazırlayanlar kimlerdir? Hepiniz hatırlayın. Zamanında o çayları toplayıp içtiniz. Fabrikalara verdiniz. Hepimiz Çernobil'in zararını gördük. Dönemin bakanı karşımıza çıkıp çay içti. Kanserin sorumlusu devlettir. Devlet kanserin önünü almalıdır." Kalabalıktan Beşli'ye destek geldi ve "yuh" sesleri yükseldi. Cumhuriyet Alanı'nda bir de taziye defteri açıldı.

Haberin Devamı