Gazete Vatan Logo

Gözyaşlarıyla toprağa verdiler

Gözyaşlarıyla toprağa verdiler

Diyarbakır’ın merkez Yenişehir İlçesi’ne bağlı ve daha önce köy statüsünde bulunan Alangör Mahallesi’nde sabaha karşı evlerinde çıkan yangında hayatlarını kaybeden 5 kişilik Özcan ailesinin cenazeleri, Gazi Yaşargil Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde yapılan otopsilerin ardından mahallelerine getirildi. Büyükşehir Belediyesi’ne ait cenaze aracıyla getirilen cenazeleri köylüler gözyaşları arasında karşılayıp, Kürtçe ağıtlar yaktı. Köy mezarlığına götürülen baba Mehmet, anne Leyla ile çocukları Gülistan, Azat, Mehmet Özcan’ın tabutları yan yana koyularak cenaze namazları kılındı. Kılınan namazın ardından cenazeler gözyaşları içerisinde yan yana toprağa verildi.

Cenazelerin gömülmesi sırasında ailenin yakınları sinir krizleri geçirirken, HDP Diyarbakır Milletvekili Nursel Aydoğan ile DBP Diyarbakır İl Başkanı Hafize İpek aileyi teselli etmeye çalıştı. Cenazelerin defnedilmesinin ardından köy halkı ve Özcan ailesinin yakınları taziye evine geçti.

Yangında hayatını kaybeden baba Murat Özcan’ın inşaatlarda sıvacılık yaptığı, bu sabah Ergani İlçesi’nde bir inşaatta iş bulduğu ve oraya gideceği öğrenildi. Özcan ailesinin yangında kül olan evinin etrafındaki tel örgülerin yangında hayatını kaybeden 16 yaşındaki engelli kızları Gülistan Özcan için tedbir amaçlı konulduğu öğrenildi.

Haberin Devamı

Yangının çıkış nedeni belirlenemezken, elektrik kontağı ve ocak üstünde unutulan yemekten kaynaklandığını ihtimali üzerinde durulurken, soruşturma sürüyor.