Gazete Vatan Logo

Göbek bağını uzaya göndermek 4500 TL

Amerika’da yaşayan iki Türk girişimci, Türkiye’de yaşayan vatandaşların çocuklarının göbek bağlarını alarak dilediklere yere gömecekleri bir projeyi hayat geçirdiklerini öne sürdü.

Göbek bağını uzaya göndermek 4500 TL

Amerika’da yaşayan iki Türk girişimci, Türkiye’de yaşayan vatandaşların çocuklarının göbek bağlarını alarak dilediklere yere gömecekleri bir projeyi hayat geçirdiklerini öne sürdü. Girişimcilerden Nezih Yükseloğlu “Göbekbox’ adını verdikleri site ve uygulamalarını şöyle anlattı: “Türk kültüründe çocuğun geleceğine etkisi olduğu inanılan bir geleneği ele aldık. Ailelerin çocuklarının göbek bağını okul ve hastanelere gömmesinden yola çıkarak, hedefi biraz büyütüp, sistemimizi kurduk. Sitemiz üzerinden aile istediği lokasyonun siparişini veriyor. Biz de göbek bağını içine koyacakları bir kutu yoluyoruz ve ücretsiz olarak bize geri kargoluyorlar. Emanet bize ulaşınca paketi seçtikleri lokasyona en kısa sürede ulaştırıyoruz. O lokasyonda bulunan anlaşmalı çalışanlarımız tercih etmiş olduğunuz yerde uygun bir alana göbek bağını gömüyor. Bu işlemden önce kutunun arka planda tercih ettiğiniz lokasyon görünecek şekilde bir fotoğrafı ya da videosunu çekiyoruz. Her şey tamamlandıktan sonra, hatıra fotoğrafıyla birlikte Göbekbox sertifikasını yolluyoruz.”

Haberin Devamı

Projede göbek bağı mekanları olarak, Harvard, MIT, Aplle, Microscoft, Google, Everest, İTÜ, Oxford, Real Madrid, Nou Camp, ODTÜ hatta Uzay var. Bu arada en ucuz mekan, 99 liraya ODTHacettepe iken, Noucamp için 319 lira, Everest için 3 bin Uzay için 4500 lira isteniyor.