Gazete Vatan Logo

Go-kart pistinde akılalmaz ölüm!

Genç kızın kafası koptu

Go-kart pistinde akılalmaz ölüm!

Adapazarı’nda bir AVM’nin otoparkındaki pistte go-karta binen Tuğba Erdoğan’ın kaşkolu yarış arabasının aksına takıldı. Hızla bariyere çarpan genç kızın başı koptu.

ADAPAZARI’ndaki bir AVM’nin otoparkında kurulan pistte go-karta binen Tuğba Erdoğan, hızla bariyere çarpınca motora dolanan kaşkolu başını kopardı.


Şoka girdiler

Tüyler ürperten olay, dün saat 13.30’da meydana geldi. Arkadaşlarıyla piste gelen Tuğba Erdoğan, araca binip tur atmaya başladı. Emniyet kemerininin üst şeridini göğsü yerine boynuna geçiren üniversiteli kız, hızlanarak turunu sürdürdü. Aşırı hızla giden Tuğba, bir virajı döndüğü sırada boynundaki kaşkolu motora dolanınca bariyere çarptı. Çarpmayla birlikte kemer ve kaşkol Tuğba’-nın başını kopardı. Genç kızın kopan başı pistte top gibi 5 metre yuvarlandı. Dehşete düşen Tuğba’nın arkadaşları, polise olayı anlatmakta zorlandı.

Gokart pistindeki kazada başı kopan Tuğba’nın, Sakarya Üniversitesi Çevre Mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisi olduğu öğrenildi. Genç kızın acı ölümü, Kütahya’nın Gediz İlçesi’nde oturan annesi ile babasını da yıktı. Bu arada Tuğba Erdoğan’ın cesedi savcının incelemesinin ardından otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. İlk incelemede, genç kızın başının kopmasına, hatalı bağladığı emniyet kemeri ile kaşkolunun motora dolanmasının neden olduğu belirlendi.


Bu kaza ilk değil!

Ankara Atatürk Orman Çiftliği’nde bulunan pistte 31 Ekim 2010’de go-karta binen 24 yaşındaki Sultan Öztemel de atkısının tekerleklere dolanması sonucu boynu kırılınca yaşamını yitirmişti. İzmit’te ise 2008 yılında 9 yaşındaki İrem Güneş, saçını go-kart aracının motoruna kaptırınca kafa derisinin bir kısmı kopmuştu.

Haberin Devamı