Gazete Vatan Logo

Genç anneyi yaktılar!..

Hastenede yanlış tedavi sonu oldu

Sezaryende iki bacağı yanan kadın öldü Yozgat’ta özel bir hastanede sezaryenle doğum yapan ve kanaması durması için elektrikli ısıtıcıyla sıcak tutulmak istenirken 2 bacağı feci şekilde yanan genç anne yaşamını yitirdi.

KIRŞEHİR’in Çiçekdağı ilçesine bağlı Köseli beldesinde oturan Zeynep Sağlam (21), 1 Kasım 2012 tarihinde eşi Ercan Sağlam ile hamilelik döneminde sürekli gittiği Yozgat’taki özel bir hastaneye geldi. Burada 3 Kasım 2012’de sezaryenle Mehmet Baran adını verdikleri bebek dünyaya getiren Zeynep Sağlam’ın kanamasını durdurmak için önce rahmi alındı, ardından elektrikli ısıtıcıyla vücut ısısı dengede tutulmaya çalışıldı.

- DİRİ DİRİ YANDI: Bu sırada bacaklarında 3. derece yanık oluştuğu iddia edilen Sağlam, ambulansla Kayseri’deki Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi Hastanesi’ne sevk edildi. Yoğun Bakım Ünitesi’nde yanık, hipotansiyon, zatürre, akut böbrek yetmezliği ve solunum yetmezliği tedavisi gören Zeynep Sağlam, 74 gün sürdürebildiği yaşam mücadelesini kaydetti. Zeynep Sağlam’ın kayınbabası Köseli Belediye Başkanı Mehmet Sağlam, doğumun ardından kanaması durmayan gelininin rahminin de alındığını, ardından Kayseri’ye sevk edildiğini belirterek, ”Kayseri’deki doktorlar, gelinimin bacaklarında 3. derece yanık olduğunu söyleyince şaşırdık, şok olduk. Hasta kabul edilirken düzenlenen rapora, ’hasta teslim alındığında sol bacağı tamamen, sağ bacağında da yaklaşık 10 santim boyunda yanık olduğu görüldü. Getiren sağlık görevlilerine sorulduğunda ısıtıcıya bağlı olduğu belirtildi’ yazılmış. Doğumdan sonra yanık kangrene çevirdi. Bir hastada bu kadar yanık nasıl meydana geldi? Benim çocuğum doğumdan ölmedi, yanıktan öldü” diye konuştu.

- SORUŞTURMA BAŞLATILDI: Zeynep Sağlam’ın ölümüyle ilgili İl Sağlık Müdürlüğü inceleme, Yozgat Cumhuriyet Başsavcılığı da soruşturma başlattı.

Haberin Devamı