Gazete Vatan Logo

Film gibi olay

Üç yıl önce eşiyle birlikte ortadan kaybolan Saime Şahinoğlu’nun eski eşinin oğlunu intihara sürüklediği gerekçesiyle infaz edildiği öne sürüldü

Her şey, 2012 yılı Ekim ayında Emine Y. adlı kadının ikiz kardeşi Mehmet Şahinoğlu’nun kayıp başvurusuyla başladı. Uzun soluklu bir soruşturma başlatan polis, Mehmet Şahinoğlu’nun eşi Saime Şahinoğlu’nun eski imam nikahlı eşi Mehmet A. ile olaylı bir ayrılık yaşadığını tespit etti. İddiaya göre Mehmet A. Saime Şahinoğlu’na neden kendisini terk edip Mehmet Şahinoğlu ile evlendiğini sormuştu. Saime Şahinoğlu ise evden kaçmasına Mehmet A’nın resmi nikahlı eşinden olan Fırat A’nın neden olduğunu söylemişti. Bunun üzerine Mehmet A. oğlu ile tartışmış, babasından tokat yiyen Fırat A. bunalıma girip canına kıymıştı. Mehmet A. ve ailesinin bu olaydan Saime Şahinoğlu’nu sorumlu tuttuğunu tespit eden polis, ailenin intikam almak için Sultan D. adlı kadınla anlaştığı bilgisine ulaştı. Çapraz sorguya alınan Sultan D. “Bana ev kiralayıp altıma araba verdiler. Zengin bir kadın gibi Saime Şahinoğlu’nun eşi ile irtibat kurup İstanbul’a getirmemi istediler. Ben de söyleneni yaptım. Ama daha sonra onları görmedim” dedi. Soruşturmayı derinleştiren polis, Sultan D. için İstanbul’a gelen Mehmet Şahinoğlu ve kendisini aramak için peşinden gelen eşi Saime Şahinoğlu’nun Gemlik Kurşunlu köyüne götürüldüğünü ve burada infaz edildiğini belirledi. K.Ş.B (Kayıplar Büro Amirliği) ekiplerinin yaklaşık 3 yıl süren çalışmanın ardından Diyarbakır, Bingöl, Bursa, İstanbul , Muş illerinde yapılan eş zamanlı operasyonda ilk etapta 8 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan şüphelilerden 3’ü savcılık talimatıyla serbest bırakıldı. Sorguya alınan diğer şüpheliler ise suçlamaları kabul etmezken karı kocayı kimin öldürdüğünü bilmediklerini söylediler.

Haberin Devamı

Bir başka iddia:

Öte yandan A. ailesinin 2004’te Bursa’da intihar eden bir başka oğullarının kız arkadaşı Leyla Şakar’ın esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolma dosyasını tekrar açtığı öğrenildi. O tarihlerde Leyla Şakar’ın ailesi kızlarının kaybolmasından oğullarının intiharından sorumlu tuttukları için A. ailesinin sorumlu olabileceğini belirtmişti.