Gazete Vatan Logo

Evlilik turizminin başkenti!

Yabancılar evlenmek için oraya gidiyor

MUĞLA’nın Fethiye İlçesi’nde geçen yıl 15 ülkeden 328 çift, dünyaevine girmek için Fethiye’de nikah kıydı. Aynı yıl 7 Türk kızı, yabancı ülkelere gelin giderken, Türk erkekleri de 74 gelin getirdi.

’Güneş- deniz- kum’ üçlemesiyle tatilcilerin vazgeçilmezi olan Fethiye, evlilik turizmi yönünden de bereketli bir yıl geçirdi. Çoğunluğu İngilizlerden oluşan 409 çift, hayatlarını birleştirmek için Türkiye’nin cennet köşelerinden Fethiye’yi seçti. Bu çiftlerden 328’i farklı ülkelerde yaşamasına rağmen sadece nikah kıymak için Fethiye’ye geldi. Yabancı çiftler nikahlarını Çalış Plajı, Ölüdeniz ve Göcek’teki turistik tesislerde kıydı. Yabancı uyrukluların büyük bölümü Türk örf adet ve geleneklerine göre evlenmeyi tercih etti.

7 GELİN VERDİK, 74 GELİN ALDIK

Geçen yıl Fethiye’de 7 Türk gelin, yabancı uyruklu damatlarla hayatını birleştirdi. İngiliz, Belçikalı, Avustralyalı, Alman ve Yunan damatlarla evlenen Türk kızlar, nikahın ardından bu ülkelere gelin gitti. Türk damatlar ise 15 ülkeden yabancı uyruklu kadınla dünyaevine girdi. Türk damatların gelin tercihi ise sırasıyla İngiliz, Alman, Rus, Azeri, Kırgız, Avusturyalı, Romen, Kazak, Polonyalı, Danimarkalı, Endonezyalı, Hollandalı, Avustralyalı, Güney Koreli ve Çinli kadınlar oldu. Türk erkekleri, Fethiye’ye 74 yabancı gelin getirdi.

Fethiye’de 2011 yılında ise 414 çift dünya evine girdi.

Haberin Devamı