Gazete Vatan Logo

Eskişehir'in neyi meşhur? Eskişehir'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

İç Anadolu Bölgesi'nin en büyük şehirleri arasında Eskişehir'de yer almaktadır. Oldukça ilgi çekici olan bu şehirde yaşayanlar çok memnun kalmaktadırlar. Şehre ziyarete gelen kişiler yöresel lezzetleri ve meşhur yerleri çok sevmektedirler. Bu nedenle Eskişehir'in mutlaka görülmesi gereken bir şehir olduğu herkesçe dikkat çekmektedir. 

Eskişehir'in neyi meşhur? Eskişehir'in en meşhur yiyecekleri ve yerleri…

Eskişehir'de onlarca lezzetli yiyecek bulunmaktadır. Bunlar arasında bazılarının daha ön planda olduğu bilinmektedir

Eskişehir'in Neyi Meşhur? Eskişehir'in En Meşhur Yiyecekleri ve Yerleri

Eskişehir'de onlarca lezzetli yiyecek bulunmaktadır. Bunlar arasında bazılarının daha ön planda olduğu bilinmektedir. Ayrıca şehirde dikkat çeken çok önemli tarihi yapılar ve farklı yerler bulunmaktadır. 

En Meşhur Yiyecekleri 

Eskişehir'e giden kişiler asla aç kalmazlar. Çünkü şehirde her zevke hitap eden yiyecekler bulunmaktadır. Bu yiyecekleri sadece Eskişehir'de yeme şansınız olduğu görülmektedir. 

- Çibörek

Lezzeti dillere destan olan bu yiyecek Eskişehir'de son derece meşhurdur. Bundan dolayı şehrin birçok yerinde çibörek yapan yer bulunmaktadır. 

- Balaban Köfte 

Bursa'nın meşhur yiyeceği olan pideli köfteye benzeyen Balaban köfte oldukça lezzetlidir. Kare şeklinde doğranan pidelere sos ve tereyağı eklenerek alt taban hazırlanmaktadır. Ardından nefis köfteler bu pideler üzerine koyularak servis edilmektedir. 

Haberin Devamı

- Kıygaşa 

Farklı ismi ve lezzetli görünüşüyle sıkça tüketilen kıygaşa bir hamur işidir. Bundan dolayı kahvaltılarda çok sık tüketilmektedir. Bunun yanında çay saatleri için kıygaşa yapmak Eskişehir'de oldukça popülerdir. 

- Met Helva 

Eskişehir'in farklı ve lezzetli yiyeceklerinden biriside met helvadır. Şehirde birçok farklı helva çeşidi bulunsa da met helvanın yeri son derece ayrıdır. 

- Yufkalı Büryan 

Özellikle Siirt taraflarında sıkça yapılan büryan Eskişehir'de oldukça farklı bir şekilde yapılmaktadır. Şehirde en sevilen yiyecekler arasında yufkalı büryan çok önemlidir. Yemeğin türü ise kuyu kebabına benzemektedir. 

En Meşhur Yerleri 

Eskişehir'in her sene çok sayıda insan tarafından ziyaret edildiği bilinmektedir. Özellikle tur programları arasında Eskişehir'i sıkça görme şansı bulunmaktadır. 

- Tarihi Odunpazarı Evleri

Eskişehir'in en ünlü yerlerinden birisi Tarihi Odunpazarı Evleri'dir. Eşsiz bir görünüme sahip olan evlerin ilgi çektiği bilinmektedir. Yaklaşık olarak 300 yıllık bir geçmişe sahip olan evler şehir için çok önemlidir. Çünkü Odunpazarı Evleri dünya çapında büyük bir üne sahiptir. 

Haberin Devamı

- Porsuk Çayı

Harika bir güzelliği bulunan Porsuk Çayı, Eskişehir için oldukça önemli yerlerdendir. Şehrin içinden geçen Porsuk, Eskişehir'i ikiye bölmektedir. Buna göre çayın kuzeyinde Tepebaşı, güneyinde ise Odunpazarı ilçesi bulunmaktadır. 

- Balmumu Heykeller Müzesi

Balmumu sanatının en güzel hali Eskişehir'de bulunmaktadır. Zaten Eskişehir'e yolu düşen kişiler burayı görmeyi çok arzu etmektedirler. Atatürk Bulvarı üzerinde yer alan Balmumu Heykeller Müzesi birçok farklı bölümden oluşmaktadır. Eskişehir'de gezip görülmesi gereken en önemli yerlerden birisi burasıdır. 

- Şelale Park

Yürüme yolları, kafe, amfi tiyatro ve daha birçok imkanın olduğu Şelale Park oldukça geniş bir alana sahiptir. Bulunduğu konumdan dolayı Eskişehir'in en meşhur yerleri arasında önemi bir yere sahiptir. Zaman geçirmek adına ideal yerlerden birisi olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.