Gazete Vatan Logo

Eskişehir'i örnek aldı

Belçikalı politikacı Eskişehir hayranı

BELÇİKA’da yerel seçimler yaklaşırken Türkler’in yoğun olarak yaşadığı Anderlecht semtinde belediye başkanı listesinden tek Türk aday olan Mustafa Ulusoy, Anderlecht Belediye Başkanı Gaetan van Goidsenhoven, listenin ağır toplarından Jean-jacques Boulpape ortak basın toplantısında projelerini açıklarken, proje ana fikrinin Türkiye’den alındığını söyledi.

"ESKİŞEHİR’DEN ÖRNEK ALDIK"

Anderlecht Belediye Başkanı Gaetan van Goidsenhoven, geçen yaz aylarında Belediye Meclis üyesi adayı Mustafa Ulusoy ile birlikte Türkiye’ye ziyarette bulundu. Türkiye ziyareti sırasında Denizli ve Eskişehir’de resmi temaslarda bulunan Anderlecht belediye başkanı Gaetan van Goidsenhoven Avrupa’nın başkentine Türkiye’den örnek aldıkları projeleri gerçekleştireceklerini basın toplantısında açıkladı. Özellikle Anderlecht kanalına Eskişehir porsuk çevresi, Şehiriçi parklara Denizli kent merkezi modeli ve Rue Wayez sokağı için de iki eylül caddesinden esinlenildiği belirtti.

"TÜRK İŞADAMLARINI BEKLİYORUZ"

Toplantıda söz alan Anderlecht Belediye Başkanı Gaetan Van Goidsenhoven, "Türk yatırımcılarını Anderlecht’e davet ederek, bu yeni dönüşüm sürecinde yer almalarını istiyorum, Türk girişimcilerin gelişmesi için projelerimiz hazır onları yatırımları için bekliyoruz" dedi. Başkan Türkçe olarak "Selam Eskişehir, Selam Türkiye" diye konuştu.

Seçimlere başkanın adayı olarak giren Mustafa Ulusoy yaptığı sunumda projelerini sıraladı. Avrupa Birliği uzmanı olan Ulusoy, "Burada bir Türk adayı yoktu. Belediye başkanının davet ve ısrarı ile aday oldum. Tek Türk aday benim. Belediye başkanının listesinde ve belediye başkan yardımcısı olma durumum var. Anderlecht’i Avrupa Birliği fonlarıyla kalkındırıp yeni iş olanakları kuracağız. Ayrıca aileler için yeni parklar ve yaşam alanları kurmayı planladık Belediye’nin bu projeleri tamamen Türkiye’den örnek alarak uygulamaya geçeçek" diye konuştu.

Toplantıda sıcak görüntüler sergileyen ekibin moralinin oldukça yüksek olduğu ve Türk aday Mustafa Ulusoy’a tam destek verdiği gözlendi. Güçlü bir destek aldığı taktirde Ulusoy’un Anderlecht belediye başkan yardımcısı olması bekleniyor.

Haberin Devamı