Gazete Vatan Logo

Eski sevgilisini öldüren sanığa...

İZMİR’in Balçova İlçesi’nde, kendisinden ayrılmak isteyen eski sevgilisi Filiz Taşdemir’i öldürüp, kendisini de yaralayan Kadir K.’nın müebbet hapis cezası istemiyle yargılanmasına başlandı.

Olay geçen yıl aralık ayında Ata Caddesi yakınlarında meydana geldi. 42 yaşındaki Kadir K., önünü kestiği markette kasiyerlik yapan 36 yaşındaki Filiz Taşdemir ile tartışmaya başladı. Kolundan tutup zorla götürmek istedi. Bu sırada Kadir K., gitmek istemeyen Filiz Taşdemir’i, yol ortasında dövüp bıçakla yaraladı. Kanlar içerisinde yakındaki emlakçıya sığınan Filiz Taşdemir’in peşinden giden Kadir K. da içeriye girdi. Kadir K., bir kez daha elindeki bıçakla Filiz Taşdemir’i 12 yerinden bıçakladı, ardından da bıçağı kendi göğsüne iki kez sapladı. Yaralı olarak hastaneye kaldırılan Filiz Taşdemir, 6 gün sonra yaşamını yitirdi. Kadir K. ise tedavisinin ardından tutuklandı. Hakkında, ’kasten öldürme’ suçundan müebbet hapis cezası istemiyle dava açıldı.

6’ncı Ağır Ceza Mahkemesi’ndeki davanın ilk duruşmasına, tutuklu yargılanan Kadir K., öldürülen Filiz Taşdemir’in annesi Rahime Taşdemir ile babası Reşit Taşdemir ve tarafların avukatları katıldı.

Eşinden boşanan Filiz Taşdemir ile daha önce Karşıyaka’da unlu mamuller dükkanında çalıştıkları sırada tanışıp ilişkiye yaşamaya başladıklarını anlatan evli Kadir K., olaydan iki gün önce genç kadının Facebook sayfasındaki resimlerine baktığını, parmağında yüzük olduğunu gördüğünü, nişanlanmış olabileceğini düşündüğünü, bunları konuşmak için işyerine gidip gelmesini beklediğini; ancak otobüsten iner inmez kendisine nefretle bakıp, "şerefsiz herif" dediğini anlattı. Kulaklarının uğuldamaya başladığını, kolundan tutup konuşmak istediğini, yine kendisine nefretle bakıp, ’Aşağılık, şerefsiz’ diyerek tükürdüğünü öne sürdü.

Haberin Devamı

ÖLDÜRMEK İSTEMEDİM

Bir anda gözlerinin karardığını dile getiren Kadir K., "Hiçbir şey görmez oldum. Ardından kendimi bir dükkanda buldum. Kendime geldikten sonra Filiz’i dükanda yerde yatarken gördüm. Öldüğünü anlayınca, kendimi öldürmek istedim. Sustalı bıçağı iki kez kalbime yakın saplayıp çıkardım. Üçüncü kez denedim. Ama gücüm kalmadı, yere düştüm. Gözümü hastanede açtım. Filiz’i ölesiye seviyordum. Onu öldürmek istemedim. Kendime geldiğimde öldürdüğümü öğrendim. Olay bir anda meydana geldi. Şuurumu kaybettim. Filiz ile konuşmak için gitmiştim. Eşimden boşanıp kendisiyle evlenecektim. Okulların tatil olmasını bekledim. Olaydan yaklaşık 2 ay önce kendisinden ayrılmıştım. Kendisiyle görüşmüyorduk. Filiz’le yine eskiden olduğu gibi bir araya gelip evlenebileceğimizi düşünüyordum. Vahşice tasarlayarak bu işi yapmadım. Öyle bir niyetim olsa, Filiz’in akşam eve saat kaçta döndüğünü biliyordum. Tasarlayarak öldürmek istesem gündüz saatini seçmezdim. Herkesin içinde bu işi yapmazdım. Ben o kadar cesur değilim. Olaydan sonra kendimi öldürmek istedim. Bıçağı 4 santim daha yukarı isabet ettirebilsem kendimi de öldürecektim. Böyle olmasını ben de istemezdim. Boşandaktan sonra Filiz’i gidip ailesinden isteyecektim. Evlerine kadar götürüp getiriyordum" dedi.

Haberin Devamı

ÖLDÜRÜLEN KIZIN AİLESİ: CEZALANDIRILSIN

Baba Reşit Taşdemir, olay günü çalışmak için şehir dışında olduğunu, eşinin telefonla arayıp durumu bildirdiğini, kızının sanıkla gönül ilişkisi olduğunu duymadığını, sanığın yalan söylediğini belirtti. Eve götürüp getirse aileden birilerinin kendisini göreceğini, sanığı ilk kez burada gördüğünü, kızının boşandığı kocasının bile oturdukları mahalleye gelmediğini, bu şekilde bir erkeğin mahalleye gelip gitmesinin kanlarının kaldırmayacağını, adalete güveninin sonsuz olduğunu dile getirip, sanığın en ağır cezaya çarptırılmasını istedi. Anne Rahime Taşdemir de sanığın cezalandırılmasını istedi.

Haberin Devamı

Taşdemir ailesinin avukatı, sanığın Filiz Taşdemir’i kolundan tutup, bıçakla zorladığını, elinden kurtulup dükkana sığındığını, çevreden yardım istediğini, sanığın dükkana girdiğini, dükkanda bulunanları bıçak tehdidiyle dışarı çıkartığını, kapıyı kapatıp, baçığı saplamaya başladığını, ve genç kadını hunharca öldürdüğünü, sanığın eylemi tasarlayarak, vahşice gerçekleştirdiğini öne sürdü, cezalandırılmasını istedi.

Hakim, gelmeyen tanıkların zorla getirilmesine, eksik evrakın tamamlanmasının beklenmesine ve sanığın tutukluluk halinin devamına karar verip, duruşmayı erteledi.

Haberin Devamı