Gazete Vatan Logo

El çantasından uyuşturucu çıkan hakim, ‘sigaraya bile karşıyım’ dedi

Diyarbakır’da, 24 Ocak günü yapılan operasyonda kullandığı araçta 90 kilo esrar maddesi ile yakalanan Erzurum’un Hınıs ilçesi Ağır Ceza Mahkemesi eski üyesi Hakim Halil Soğuksu ve 3 kişiye yönelik soruşturma tamamlandı.

El çantasından uyuşturucu çıkan hakim, ‘sigaraya bile karşıyım’ dedi

Diyarbakır’da, 24 Ocak günü yapılan operasyonda kullandığı araçta 90 kilo esrar maddesi ile yakalanan Erzurum’un Hınıs ilçesi Ağır Ceza Mahkemesi eski üyesi Hakim Halil Soğuksu ve 3 kişiye yönelik soruşturma tamamlandı. İddianamede, tutuklandıktan sonra meslekten ihraç edilen Halil Soğuksu ve ele geçirilen esrar ile bağlantıları olduğu öne sürülen Fuat Akkuş, Halit Çetin ile Rauf Kurt’un ‘Uyuşturucu madde ticareti’ suçundan 22.5 yıla kadar hapisle cezalandırılmaları istendi.

İddianamede, şüphelilerden Rauf Kurt’un yüklü miktarda esrar maddesini batı illerine sevk edeceğinin tespit edildiği kaydeden savcı, yapılan teknik takipte sevkiyatın Erzurum’un Hınıs İlçesinde hakim olarak görev yapan Halil Soğuksu ile birlikte yapılacağının belirlendiğini ifade etti. Şüpheli Fuat Akkuş’un kimliği tespit edilemeyen bir kişiden 5 kilo uyuşturucu istediği telefon görüşmesine dikkat çeken savcı, esrar maddesinen “5 tane balık” olarak şifrelendiğine dikkat çekti.

Şüphelilerin telefon dinlemelerinin satır aralarında uyuşturucunun temini ve nakline ilişkin şifreli konuşmaların bulunduğunu belirten savcı, Hakim Halil Soğuksu’nun sigaraya dahi karşı olduğunu söylediğini ve Ağır Ceza Mahkemesi üyeliği görevi yaptığını ifade etti. Duruşmada ifadesi alınan eski Hakim Halil Soğuksu, araçta yakalanan uyuşturucu ile ilgisi olmadığını belirterek, “Uyuşturucunun Rauf’a ait olduğunu düşünüyorum. Rauf benim hakim olmamdan dolayı aracın aranmayacağını düşünerek bunu yapmış olabilir. Suçlamaların aslı astarı yoktur. Gayrımeşru yollarla gelir elde etmek gibi bir yola girmedim. El çantamda çıkan maddenin uyuşturucu oluğunu bilmiyordum. Yorgunluk giderici olarak almıştım. Ben sigara bile kullanmıyorum. Esrara ve uyuşturucuya karşıyım. Araçta uyuşturucu olduğunu bilsem asla binmezdim” dedi.

Haberin Devamı