Gazete Vatan Logo

Dumanlı Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Dumanlı Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...

Dumanlı kuvars taşı, diğer adı ile smoky quartz olarak da bilinmektedir. Aynı zamanda zafer taşı ya da rüya taşı olarak da adlandırılır.

Dumanlı Kuvars Taşı Özellikleri Nelerdir? Dumanlı Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...

Doğal taşlardan biri olan dumanlı kuvars taşı genelde birbirine dik gelen üç eksenli kristal bir yapıya sahip olur. Silisyum dioksit mineral türlerinden biri olan dumanlı kuvars taşı içinde biraz duman varmış gibi bir görüntüye sahiptir. Bu nedenle de ismi dumanlı kuvars taşı olmuştur.

Genellikle kişilere hayallerini gerçekleştirmeleri için gerekli olan pozitif enerjiyi verdiğine inanılır. Kökeni 20-30 milyon yıl öncesine dayanan dumanlı kuvars taşı magmanın kayaları eritmesi sonucunda meydana gelir.

Yer altı çatlaklarında birikmiş olan magma ile kaya parçacıkları zamanla soğumuştur ve buhar ve gaz ile birleşerek dumanlı kuvars taşını oluşturmuştur. Süs ve dekoratif amacı ile kullanılan dumanlı kuvars taşının sertlik derecesi 7 olarak ölçülmüştür. Gerçek dumanlı kuvars taşının yüksek ısı sonucuna rengini kaybettiği de bilinmektedir.

Dumanlı Kuvars Taşının En Bilinen Faydaları...

Vücudun daha sakin ve dengeli olmasını sağlar.

Sinir sistemini güçlendirir.

Doğurganlık üzerinde etkilidir.

Vücudu radyasyondan korur.

Haberin Devamı

Gerginlik, kızgınlık ve panik gibi olumsuz duyguları azaltır.

İletişim bozukluklarını giderir.

Uykuyu düzenler ve kabus görmekten korur. 

Dumanlı Kuvars Taşı Kullanırken Nelere Dikkat Edilmelidir?

Dumanlı kuvars taşı radyasyon temelli doğal taşlardan biri olduğu için bazı kişilere ağır gelebilir. Eğer böyle bir durum hissederseniz taşı tüm gün yanınızda taşımak yerine bir süre taşıyabilirsiniz. Dumanlı kuvars taşı ağır gelirse üzerinizde taşımak yerine ortamda bulundurmayı da tercih edebilirsiniz.

Tem teması bazı kişilerde kendilerini baskı altında hissetmelerine neden olabilir. Zamanla artan titreşim kişinin kendini bunalmış hissetmesine sebebiyet verir. Bazı kişilerde baş dönmesi ve mide bulantısı gibi belirtilere sebep olduğu da bilinir. Dumanlı kuvars taşının faydaları hemen ortaya çıkmadığı için düzenli şekilde kullanılması da önerilir.

Dumanlı Kuvars Taşı Hangi Çakra İle Uyumlu?

Dumanlı kuvars taşı tüm çakralar ile uyumlu olan nadir doğal taşlar arasındadır. Dumanlı kuvars taşı ile vücuttaki 7 çakranın da çalışmasını sağlamak mümkündür. Bütün çakralar üzerindeki düzenleyici ve iyileştirici etkisi olan dumanlı kuvars taşı çara tıkanıklıklarına da iyi gelir.

Haberin Devamı

Dumanlı kuvars taşı terazi, başak ve oğlak burcu ile de uyumludur. Bu burca mensup olan kişiler dumanlı kuvars taşını kullanırsa taştan daha kolay bir şekilde faydalanabilir. Fakat doğal taşların tüm burçlar için olduğunu da unutmamak gerekir.