Gazete Vatan Logo

Dr Ekrem Karakaya kimdir, nereli, kaç yaşındaydı (özgeçmiş)? Kardiyolog Doktor Ekrem Karakaya neden öldü, Konya Şehir Hastanesi olayı nedir?

Dr. Ekrem Karakaya neden öldü, Kardiyolog Doktor Ekrem Karakaya kimdir, nereli kaç yaşındaydı? Sorularına yoğun bir şekilde yanıt aranıyor. Konya'da Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, görev yaptığı Şehir Hastanesi'nde Hacı Mehmet Akçay tarafından tabancayla vurularak öldürüldü. Hacı Mehmet Akçay, saldırının ardından aynı silahla intihar etti. Peki, Konya Şehir Hastanesi olayı nedir, nasıl oldu? Dr Ekrem Karakaya kimdir?

Dr Ekrem Karakaya kimdir, nereli, kaç yaşındaydı (özgeçmiş)? Kardiyolog Doktor Ekrem Karakaya neden öldü, Konya Şehir Hastanesi olayı nedir?

Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay (39), bugün saat 14.30 sıralarında geldiği Konya Şehir Hastanesi Kardiyoloji kliniğinde, Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya'ya (47) tabancayla peş peşe ateş etti. Akçay, ardından intihar etti.

Dr Ekrem Karakaya neden öldü?

DHA Muhabiri Hasan Dönmez'in aktardığı bilgilere göre, Yunak İlçe Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay'ın 1 ay önce Dr. Ekrem Karakaya'ya annesinin anjiyo tedavisini yaptırdığı, tedaviden bir süre sonra annesinin hayatını kaybettiğini ve annesinin ölümünden Dr. Ekrem Karakaya'yı sorumlu tuttuğu ve bu nedenle Dr. Karakaya'ya saldırıda bulunduğu iddia edildi.

Konya Şehir Hastanesi olayı nedir?

Olay 14.20 sıralarında merkez Karatay ilçesinde bulunan Konya Şehir Hastanesi'nde meydana geldi. Poliklinikte muayene yapan Kardiyoloji Uzmanı Ekrem Karakaya, odaya giren Yunak Devlet Hastanesi'nde güvenlik görevlisi olarak çalışan Hacı Mehmet Akçay tarafından silahla ateş edilerek vuruldu.

Haberin Devamı

Saldırgan Akçay da aynı silahla başına ateş ederek intihar girişiminde bulundu. Hem doktor Karakaya hem de şüpheli Akçay'a ilk müdahale hastane personeli tarafından yapıldı. Dr. Karakaya ve şüpheli Akçay yapılan tüm müdahalelere rağmen kurtarılamayarak hayatını kaybetti.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adli makamlar dehşet saçan canilik konusunda araştırmalarını sürdürüyor. Milletimizin başı sağ olsun." dedi. AK Parti Sözcüsü Ömer Çelik de yaptığı açıklamada, "Doktor Ekrem Karakaya'nın silahlı saldırı sonucu öldürülmesini, vatandaşlarımızın sağlığı için mücadele veren hekim kardeşimizin alçakça katledilmesini lanetliyoruz." ifadelerini kullandı.

Dr Ekrem Karakaya kimdir, nereli, kaç yaşındaydı?

Kardiyoloji Doktoru Ekrem Karakaya 47 yaşındaydı. Kariyerine Sağlık Bakanlığı Ahi Evran Üniversitesi Eğitim ve Araştırma Hastanesinde başlamıştır. Daha sonra sırasıyla;

Özel Melikgazi Hastanesi (2011 - 2011)

Özel Avrupa Hastanesi (2011 - 2011)

Haberin Devamı

Özel Dünyam Hastanesi (2011 - 2013)

Karabük Üniversitesi Karabük Eğitim Ve Araştırma Hastanesi (2013 - 2020)

Konya Şehir Hastanesi (2020-...) bünyesinde görev yapmıştır.

Ekrem Karakaya, 6 Temmuz 2022 tarihinde görev yaptığı Konya Şehir Hastanesinde bir poliklinikte tedavi gören hasta Hacı Mehmet Akçay ile Doktor Ekrem Karakaya arasında çıkan tartışmada silahla vurularak ağır yaralandı. 

Kayseri Develi’de doğan, 1999 yılında Erciyes Üniversitesi Tıp Fakültesi'nden mezun olan doktor Ekrem Karakaya'nın 7 ve 8 yaşlarında iki kız çocuğunun olduğu ifade edildi.