Gazete Vatan Logo

Depremzedelere döviz ve konteyner tuzağı! Dolandırıcı tam bir suç makinesi çıktı

Dolandırıcılar her gün farklı yöntemlerle vatandaşları tuzağa çekiyor. Yaşanan son olayda, sosyal medya üzerinden yardım isteyen depremzedeleri döviz vaadi ile kandırarak hesabına para göndermelerini sağladı. Başka bir olayda ise internete sahte konteyner ilanları veren bir kişinin akılalmaz kaparo oyunu ortaya çıktı.

Depremzedelere döviz ve konteyner tuzağı! Dolandırıcı tam bir suç makinesi çıktı

Dolandırıcılar yeni yöntemle vatandaşları mağdır etmeye devam ediyor. Asayiş Şube Müdürlüğü, Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri depremzedeleri dolandıran bir şüpheliyi tespit etti. Yaşanan başka bir dolandırıcılık vakasında ise depremlerin ardından internete sahte konteyner ilanları verip, vatandaşlardan kapora alarak dolandırıcılık yaptığı belirlenen Kenan Topbaş, Muğla'da yakalanıp, tutuklandı. Her iki olayın detayları ise şoke etti.

Sosyal medya üzerinden dolandırılan kurbanlardan H.A. poliste verdiği ifadesinde "Bana sosyal medya üzerinden ulaştı. Yurt dışında yaşadığını, yardım etmek istediğini söyledi. Ancak hesabında sadece euro olduğunu, Türkiye'ye para göndermesi için bir miktar Türk lirası yatırılması gerektiğini belirtti. Çok gerçekçi konuşuyordu. Ona inandım. Hesaba elimdeki son parayı gönderdim. Ancak daha sonra hiç bir yardım gelmedi. Param da gitti" dedi.

ŞÜPHELİ YAKALANDI

Şüpheli Sabri Ü. Beşiktaş'ta polis tarafından gözaltına alındı. Yapılan soruşturmada şüphelinin aynı yöntemi izleyerek H.A.'dan  57 bin 600 lira, depremzede M.A.'dan ise 32 bin 500 lira aldığı tespit edildi.

AZILI SUÇLU ÇIKTI

Asayiş Şube Müdürlüğünde sorgulanan şüphelinin daha önceden 45 ayrı suç kaydının bulunduğu, 18 ayrı dosyadan hakkında yakalama kararı olduğu belirlendi. Şüphelinin ayrıca çeşitli suçlardan toplam 18 yıl 11 ay 25 gün kesinleşmiş hapis cezası bulunduğu öğrenildi. Poliste işlemleri tamamlanan şüpheli adliyeye sevk edildi. Şüpheli Sabri Ü. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Haberin Devamı

SAHTE KONTEYNER İLANLARIYLA 'KAPORA' DOLANDIRICILIĞI

Muğla İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Kenan Topbaş'ın internette sahte konteyner ilanları verip, deprem bölgesindeki vatandaşlardan kapora alarak dolandırıcılık yaptığı bilgisine ulaştı.

Muğla Cumhuriyet Başsavcılığı koordinesinde polisin düzenlendiği operasyonda Topbaş, Menteşe ilçesindeki Kötekli Mahallesi'nde bulunan evinde dün gözaltına alındı. Dolandırıcılık suçundan hakkında 17 aranma kaydı bulunan Topbaş, işlemlerinin ardından sevk edildiği adliyede tutuklandı.