Gazete Vatan Logo

Denize atıp boğulmasını izlemişti! Korkunç olayda kan donduran detaylar

Eminönü’nde deniz kenarında oturan Ahmet Uzun’a yumruk atıp bayılttıktan sonra bacaklarından sürükleyerek denize atıp boğulmasını izleyen, birkaç saat sonra da olay yerine dönüp Uzun’un cesedinin çıkarılışını izlerken yakalanan Serdal Akar hakkında karar açıklandı.

Denize atıp boğulmasını izlemişti! Korkunç olayda kan donduran detaylar

İnşaat işçisi 38 yaşındaki Ahmet Uzun 22 Nisan 2021 günü Eminönü’nde denizi izliyordu. Bu sırada yanına yaklaşan 25 yaşındaki Serdal Akar, Uzun’a aniden yumruk attı. Dengesini kaybeden Ahmet Uzun başını beton zemine çarparak bayıldı. Serdal Akar bu kez bayılan Ahmet Uzun’u bacaklarından tutarak denize attı. Yoldan geçen yabancı uyruklu bir kişi Uzun’u kurtarmak için hemen denize atladı. Ancak Uzun’u kurtaramadı. Serdal Akar ise Ahmet Uzun’un boğulmasını bir süre izledikten sonra olay yerinden ayrıldı.

CESEDİN ÇIKARILIŞINI İZLERKEN YAKALANDI

Milliyet'ten Damla Güler'in haberine göre; Kıyafetlerini değiştiren Akar bir süre sonra olay yerine geri dönerek Ahmet Uzun’un cesedinin çıkarılmasını izledi. Görgü tanıkları Serdal Akar’ı tanıyınca Akar polis tarafından gözaltına alındı. Tutuklanan Akar hakkında, “olası kasıtla kasten öldürme” suçundan 25 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı.

“DENİZE ATLAYIP KURTARMAYA ÇALIŞIRDIM”

İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşmaya tutuklu sanık Serdal Akar SEGBİS ile bağlandı. Mahkemede ilk olarak Serdal Akar hakkındaki Adli Tıp Kurumu raporu okundu. Raporda Akar’ın akli dengesinin yerinde olduğu ve cezai ehliyetinin tam olduğu belirtildi. Rapora karşı diyeceği sorulan sanık Serdal Akar, “Çok pişmanım yüzme bilmediğini bilmiyordum. Yüzme bilmediğini bilseydim denize atlayıp kurtarmaya çalışırdım” dedi.

Haberin Devamı

“ÇOCUĞU DA DENİZE ATACAKTI”

Ahmet Uzun’un ailesinin avukatı da söz alarak sanığın Ahmet Uzun’dan önce bir çocuğu denize atmaya çalıştığını söyleyerek, “Çocuğu denize atmak istediğini ancak annesi bağırınca atamadığını daha önce itiraf etti. Çocuğu denize atamayınca maktule yönelmiştir. Sanık daha önce cinsel taciz suçundan hapis cezası almış biridir. Her duruşma defalarca pişmanım demesinin hiçbir anlamı yoktur” dedi.

İNDİRİMSİZ 25 YIL HAPİS CEZASI

 Alınan savunma ve beyanların ardından davayı karara bağlayan mahkeme heyeti sanık Serdal Akar’ı, “olası kasıtla kasten öldürme” suçundan 25 yıl hapis cezasına çarptırdı. Mahkeme cezada herhangi bir indirim uygulamadı. Sanığın tutukluluk halinin devamına karar verildi.

Haberin Devamı