Gazete Vatan Logo

Da Vinci şifresi ressamı ölüme götürdü

İngiliz ressam Eldridge, Dan Brown’ın yazdığı Da Vinci Şifresi kitabını okuduktan sonra hayatını Leonardo Da Vinci’nin tablolarının “gizemini” aydınlatmaya adadı. Araştırmaları sırasında akli dengesini kaybedip intihar etti

İngiltere’nin başkenti Londra’da yaşayan Caroline Eldridge başarılı bir ressamdı. Küçük bir sanat galerisi bulunan Elizabeth, aynı zamanda Kraliyet Operası oyuncuları için kıyafet tasarlıyordu. 38 yaşındaki İngiliz ressamın hayatı Dan Brown’un kaleme aldığı Da Vinci Şifresi kitabını okuduktan sonra tamamen değişti. Caroline, kitapta anlatıldığı Leonardo Da Vinci’nin tablolarında yer alan gizli şifrelerin Hz.İsa’nın soyunu devam ettirdiğine ve Vatikan’ın bunun ortaya çıkarmaya engellediğini belirterek, “Leonardo’nun tüm şifreleri aydınlatacağım” dedi.

Önce Londra’daki sanat galerisini kapattı. Daha sonra Kraliyet Operası’ndaki işinden de ayrılarak Da Vinci’nin anavatanı olan İtalya’ya taşındı. Venedik’e yerleşerek 6 ay boyunca Da Vinci’nin eserleri üzerinde çalışmalar yaptı. Daha sonra Roma Üniversitesi’nde asistan olarak görev yaptı ve burada da araştırmalarını sürdürdü. Önceki ay İngiltere’de yaşayan ailesini arayarak “Ben çok gizli ve önemli bilgilere ulaştım. Peşimde olabilirler. Size zarar gelmesini istemiyorum. Dikkatli olun” dedi. Baba Roger Eldridge bunun üzerine apar topar Roma’ya gitti. Kızının durumunun iyi olmadığını fark eden endişeli baba, Caroline’i doktora götürdü. İngiliz ressamma paranoya ve depresyon teşhisi kondu. Ancak Caroline tüm uyarılara rağmen araştırmalara devam etti. Önceki hafta ise aşırı miktarda uyku ilacı ve sakinleştirici alarak intihar etti. Son notunda “Beni asla canlı ele geçiremeyecekler” yazıyordu. Ailesi “Kitabı okuduktan sonra kızımızın akli dengesi bozulmuştu” dedi.

Haberin Devamı