Gazete Vatan Logo

Chatgpt küfür etti mi, Chatgpt Türklere ne dedi, chatgpt nedir?

Chatgpt Türklere küfür mü etti, Chatgpt nedir? Yapay zeka sohbet botu ChatGPT'nin, Türk bir kullanıcıya ve Türklere küfür ettiği iddia edildi. Ekşi Sözlük'te iddiayı ortaya atan yazar olayın detaylarını da anlattı. Peki, Chatgpt Türklere ne dedi, gerçekten küfür mü etti?

Chatgpt küfür etti mi, Chatgpt Türklere ne dedi, chatgpt nedir?

Popüler yapay zeka sohbet botu ChatGPT'nin, Türk bir kullanıcıya ve Türklere küfür ettiği iddia edildi. Ekşi Sözlük'te iddiayı ortaya atan mmcevik07 isimli yazar, ChatGPT'nin kodlama yeteneklerini test etmek için sorular sorduğu sırada bir anda küfür etmeye başladığını belirtti.

İddiaya göre sohbet botunun yazılım alanındaki becerilerini test etmek istediğini söyleyen vatandaş, beklemediği bir yanıtla karşılaştı. En başta atılan ekran görüntülerinden diyaloğun sahte olduğu iddia edilse de yazar konuşmanın arşivini paylaştı. 

ChatGPT'den küfür yiyen vatandaşın etkileşim uğruna böyle bir şey yaptığı düşüldü, yazar söz konusu konuşmaya ait bağlantıyı da paylaştı.

Konuşmanın devamında ChatGPT'nin özür dilediği ve daha sonra da inkar ettiği görülüyor. Sosyal medyada infial yaratan olayın gerçek mi sahte mi olduğu ise henüz kesinlik kazanamadı.

 

ChatGPT nedir?

ChatGPT, OpenAI tarafından geliştirilen ve diyalog konusunda uzmanlaşmış bir yapay zeka sohbet robotudur. Bu chatbot, denetimli ve takviyeli öğrenme teknikleriyle ince ayar yapılmış büyük bir dil modeline dayanır.

Haberin Devamı