Gazete Vatan Logo

Çeşme’nin 9 farklı yüzünü deneyimleyin

Çeşme Belediyesi, ‘’9 Durak, 9 Deneyim” adlı projesi ile yepyeni bir tanıtım kampanyası başlattı. Sütlüce’deki Rahmi Koç Müzesi’nde yapılan geceye birçok Çeşmesever katıldı

Verimli toprakları, zengin tarihi, lezzetli mutfağı, renkli kültürü, tatlı rüzgarı ve neşeli konuksever insanıyla Çeşme, farklı yüzleriyle daha fazla insanla buluşturmak üzere yeni bir yola çıktı. Yıllar önce Alaçatı’da Türk turizminde yeni soluk olarak başlatılan “sörf turizmi” ve “Ot Festivali’’ ile Alaçatı bulunduğu yerden başka bir yere taşındı.

Bu deneyimden yola çıkan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç, Çeşme’nin bugüne kadar yeterince tanınmayan diğer yüzlerini de anlatmayı hedefleyen bir dizi çalışma başlattı. Çeşme Merkez’in yanı sıra Reisdere, Ovacık, Ilıca, Ildırı, Germiyan, Dalyan, Çiftlikköy, Alaçatı ile 9 farklı durak, 9 farklı deneyim ön plana çıkarılacak.

Alaçatı örnek oldu

Sütlüce Rahmi Koç Müzesi’nde gerçekleşen 9 Durak, 9 Deneyim projesinin tanıtım gecesinde konuşan Çeşme Belediye Başkanı Muhittin Dalgıç şunları söyledi: “Ege’nin incisi Çeşme’mizin, Türkiye’nin en eski ve bilinen destinasyonlarından biri olmasına rağmen, hala bütün yönleriyle bilindiğini düşünmüyoruz. Alaçatı örneğinde olduğu gibi; korumacı turizm anlayışından ödün vermeden, butik otel hizmetiyle bölgeyi bulunduğu yerden başka bir yere taşıdık.’’

Haberin Devamı

Başkan Dalgıç, Çeşme’nin öne çıkan özelliklerini ise şöyle sıraladı: “Çeşme coğrafi açıdan kolay ulaşılabilirliği, 5 yıldızlı otellerin yanı sıra çok sayıda butik oteli, kendine özgü mimarisi, zengin ve lezzetli mutfağı ile tam bir kültürel kavşak. Eğlence ve gece hayatı sevenlerden, doğa turizmine, eno turizmden, kaplıca turizmine ya da su sporlarına (yelken, rüzgar ve uçurtma sörfü ) kadar çok geniş bir yelpazede hizmet verilen Çeşme‘de turizm sezonunu en az 10 aya çıkarmayı hedefliyoruz. Bir festivaller ve deneyimler beldesine dönüşen Çeşme, sadece bahar ve yaz aylarında değil sonbahar ve kış ayları boyunca da seyahat severler için çekici bir seçenek olmaya aday. Biz Çeşme’yi 12 ay yaşayan bir keyif hub ı olarak algılıyoruz; Reisdere’si, Ovacık’ı, Ilıca’sı, Ildırı’sı, Germiyan’ı, Dalyan’ı, Merkez’i, Çiftlikköy’ü, Alaçatı’sıyla her zevke her tercihe farklı deneyimler sunan bir hub. Gerçekleştireceğimiz proje ve çalışmalarla Çeşme’nin marka değerini 5 yılda 10 kat değer kazandıracağımıza inanıyoruz.”

Haberin Devamı

Çok sayıda Çeşmesever’in katıldığı davette 9 farklı yerleşimden faklı lezzetlerle hazırlanan özel mönü ve Kültür Modern müzik grubunun özgün yorumlarıyla icra ettikleri bölgesel müzik örnekleri geceye renk kattı.