Gazete Vatan Logo

Çeşme’de RES tepkisi

Çeşme’de RES tepkisi

İzmir’in turizm cenneti ilçesi Çeşme’de, şirketlerin kuracağı Rüzgar Enerji Santralleri (RES) için hazırladıkları projelerin sayısı yeni eklenenlerle birlikte 12’ye çıktı. Projeler hayata geçirilirse Çeşme’nin tüm çevresinde RES türbinleri yükselecek. Onlarca metre uzunluğundaki türbinler, şehir merkezine 400 metreye kadar yaklaşmış olacak. Belediye Başkanı CHP’li Muhittin Dalgıç, temiz enerjiye karşı olmadıklarını, ancak projenin ilçeyi tehdit etmeye başladığını söyledi.

Kentin içine girdi!

Dalgıç “Bu projeler yarımadanın doğu taraflarına yapılsa kimsenin itirazı olmaz. Ama artık kentin içerisine kadar yaklaştı. İnsanlar evlerinden bu santralleri izleme konumuna geldi. Kentin tek yeşil alanı, marinanın hemen üstünde bu türbinler kurulacak. Evet bunlar temiz enerji ama ya onların metrelerce uzunluktaki kanatlarının yaptıkları ses etkisi ne olacak” dedi.

Çeşme Sürdürülebilir Yaşam Platformu sözcüsü Esen Fatma Kabadayı ise “Bu ilçenin tarımından doğal hayatına kadar her şeyi etkilenecek. En basiti arılar bile bal yapmayacak, çünkü bal için gerekli tozlar olmayacak o hava akımlarından dolayı, bugün Karaburun’da bunun etkileri görülüyor. Yarın o etkiler Çeşme’de de yaşanacak” diye konuştu.

Haberin Devamı