Gazete Vatan Logo

Canlı bomba eylemden önce delilleri yok etmiş

Sultanahmet bombacısı Nabil Fadli 10 Alman’ı öldürmeden önce Koreli turistlerin arasına girmiş. Fadli’nin, 15 gün kaldığı Haseki’deki evde tüm belgeleri bir kavanoza koyup yaktığı laptop’unu da kırdığı ortaya çıktı

Canlı bomba eylemden önce delilleri yok etmiş

İstanbul Sultanahmet Meydanı’nı 12 Ocak’ta kana bulayan bombacı Nabil Fadli’yle ilgili yeni bilgiler çıktı. Canlı bomba Fadli’nin saldırı öncesi Haseki’de 15 gün kaldığı pansiyon odasında bilgisayarını kırdığı belirlendi.

İstanbul Terörle Mücadele ekiplerinin tespitlerine göre Türkiye’ye Şanlıurfa’dan giren canlı bomba Nabil Fadli (27), buradan karayoluyla Ankara’ya geçti. Ankara’daki bir otelde 4 gün kalan Fadli yine karayoluyla İstanbul’a geldi. Canlı bombayı, İstanbul Aksaray’da irtibat kurduğu bir Suriyeli, Haseki’deki bir pansiyona götürdü. Bombacı bu pansiyonla günde 100 TL’ye anlaştı. Yaklaşık 15 gün kaldığı pansiyona elinde küçük bir çantayla gelen bombacı genellikle dışarıda vakit geçirdi.

Şehir turu da yapmış

Polisin tespitlerine göre Nabil Fadli, İstanbul’da sürekli hareket halinde oldu. İstanbul turu yapan bir şirketle şehir turuna çıktı. Pansiyondan çıkışını ve şehirde dolaştığı anları takibe alan polis, bombacının genelde yalnız gezdiğini ve Türk şirketinden alınan cep telefonuyla irtibat kurduğu kişilerin tamamının Suriyeli olduğunu belirledi. Gözaltına alınarak sorgulanan bu kişiler, ifadelerinde Fadli’nin eylem yapacağından haberdar olmadıklarını, Türkiye’ye gelen tüm Suriyelilerle ilgilendiklerini iddia ettiler. Polis tespitlerine göre Fadli’nin bombayı patlattığı gün 09.00’da pansiyondan çıktığı, bin 500 TL’lik hesabı kapattığı, odasındaki laptopu kırdığı, yanındaki belgeleri de bir kavanoz içinde yaktığı anlaşıldı.

Haberin Devamı

Pansiyon sahibinin ifadesi

Pansiyon sahibi, bombacının garip bir davranışına şahit olmadığını söyledi. Bombacının genelde pansiyon dışında vakit geçirdiğini belirten pansiyon sahibi, Fadli’nin pansiyona elindeki çantadan farklı bir eşya getirmediğini de belirtti. Bu bilgiler, bombacının olay günü üzerine sararak patlattığı RDX tipi patlayıcıları dışarıdaki bir adresten temin ettiği tahminini doğruladı.