Gazete Vatan Logo

Çağrı merkezi kurup, Almanya ve İsviçre’deki yaşlıları milyonlarca lira dolandırdılar

Dolandırıcıların yeni hedefi Almanya ve İsviçre’de yaşayan vatandaşlar oldu. Kurdukları çağrı merkezi üzerinden özellikle yaşlı kişileri hedef alan dolandırıcılar 88 milyon liralık vurgun yaptı. Şüphelilerin toplamda 313 milyon 387 bin TL mal varlığına da el konuldu.

Çağrı merkezi kurup, Almanya ve İsviçre’deki yaşlıları milyonlarca lira dolandırdılar

 Telefon dolandırıcıları, daha kolay inandırabilecekleri için genllikle yaşlı kişileri kurban olarak belirliyor. Kendilerini emniyet yetkilisi olarak tanıtarak, milyonlarca liralık vurgun yapan dolandırıcılar, tanınmış kişileri de hedefine alıyor. Son olarak Sosyoloji profesörü Nilüfer Narlı dolandırıcıların hedefi oldu. 

Kendisini polis olarak tanıtan Mustafa Saka, Narlı’yı tüm hesaplarının ele geçirildiğine inandırdı, ‘Barış-Pınar’ parolasını duyduğunda paralarını ve ziynet eşyalarını teslim etmesini istedi. Narlı, dolandırıcıya yüklü miktarda para ve mücevher kaptırdı.

Bu kez de dolandırıcılar Almanya ve İsviçre vatandaşlarını hedef aldı. Kurdukları çağrı merkezi aracılığıyla Almanya ve İsviçre'deki özellikle yaşlı kişilere kendilerini polis ve adliye görevlisi olarak tanıtıp, 'haklarında açılan davalar olduğu ve kendilerine ödeme yapılması halinde bu davaların düşürüleceğini ya da kolaylık sağlanacağını' söyleyerek toplam 88 milyon lira dolandırdı. 

İzmir İl Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Dolandırıcılık Büro Amirliği ekipleri, İzmir ve Aydın'da kurdukları çağrı merkezleri ile Almanya ve İsviçre'de yaşayan, aralarında Türklerin de olduğu özellikle yaşlı kişileri dolandıran 31 şüpheli için 9 ilde eş zamanlı operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 31 şüphelinin üzerlerinde ve adreslerinde yapılan aramalarda 1 tabanca, 428 mermi, Bitcoin madenciliğinin kazıma sisteminde kullanıldığı belirlenen 16 ekran, 4 işlemci ve dolandırıcılık suçundan elde edildiği ileri sürülen 1 milyon TL değerinde döviz ile birçok Almanca doküman ele geçirildi. Şüphelilerin toplamda 313 milyon 387 bin TL mal varlığına da el konuldu.

Haberin Devamı

'HAKKINIZDA AÇILAN DAVALAR VAR, DÜŞERECEĞİZ' DİYEREK DOLANDIRMIŞLAR

Şüphelilerin Almanya'dan kesin dönüş yapan, sınır dışı edilen ya da ana dil seviyesinde Almanca bilen kişiler olduğu bildirildi. Şüphelilerin, aradıkları yaşlı kişilere kendilerini polis ya da adliye görevlisi gibi tanıttıkları, haklarında açılan davalar olduğu ve kendilerine ödeme yapıldığı takdirde bu davaların düşürüleceğini ya da kolaylık sağlanacağını söyledikleri, bu gibi çeşitli bahanelerle para isteyerek toplam 88 milyon TL dolandıkları öne sürüldü.

Haberin Devamı

ŞÜPHELİLER ADLİYEDE

Polisteki işlemleri tamamlanan 31 şüpheliden 30'u bugün sabah saatlerinde adliyeye sevk edildi. Diğer şüpheli ise ifadesinin ardından serbest bırakıldı.