Gazete Vatan Logo

Büyük ikramiye tam 122 bin Cumhuriyet altını!..

Milli Piyango bileti alan herkes bu rüyayı görebilir. 25 milyon YTL’lik büyük ikramiyeye 6 gün kaldı

25 milyon YTL’lik yılbaşı ikramiyesiyle 122 bin adet Cumhuriyet altını alınabilecekBu sayıdaki altının üst üste konmasıyla 244 metre yani 81 katlı bir binaya eşit yükseklikte bir altın kulesi yapılabiliyor

Milli Piyango’nun yılbaşı çekilişi için belirlediği 25 milyon YTL’lik büyük ikramiyeye 6 gün kaldı. Hayalleri bile zorlayan bu tutardaki bir ikramiyenin, sadece faizi bile milyoner yaratmaya yetiyor.

Milli Piyango’nun yılbaşı özel çekilişi için belirlediği 25 milyon YTL’lik büyük ikramiyenin yanısıra, 5 ve 1 milyon YTL’lik de iki özel ikramiyesi olacak. Böylece büyük ikramiyelerin tümümün “tam bilete” çıkması durumunda 3 kişi, tümümün çeyrek biletlere çıkması durumunda ise 8 kişi yeni yıla milyoner olarak girecek.

375 bin YTL faiz

Yılbaşı özel çekilişinde büyük ikramiyeyi kazanacak olan talihlinin, parayı harcamak yerine “faiz geliri” elde etmeyi düşünse bile, yıllık geliri yine milyonlarla ifade edilecek. 2008 yılının talihlisi, kazandığı ikramiyeyle hiçbir şey almasa ve parasını vadeli mevduat hesabına yatırsa bile, ortalama mevduat faiziyle yapılan hesaba göre yılda 3.3 milyon YTL faiz geliri elde edecek. Aynı kişi mevduat yerine devlet tahvili tercih ederse yıllık faiz geliri 4.5 milyon YTL olacak. Bu da ayda 375 bin YTL gelir elde etmek demek.

Büyük ikramiyeyi kazanan talihli altına yatırım yapmak isterse, 122 bin adet Cumhuriyet altını alabilecek. Bu sayıdaki altının üst üste konmasıyla 244 metre, yani 81 katlı bir gökdelen yüksekliğinde bir altın kulesi yapılabiliyor.

100 adet daire

Öte yandan sözkonusu ikramiye tutarıyla, gayrimenkul yatırımı yapmak tercih edilebilir. Bu durumda talihli ortalama 250 bin YTL’lik fiyattan 100 adet daire satın alabilecek. Sözkonusu binaların tamanını ortalama 800 YTL’ye kiraya vermesi halinde, talihli ayda 80 bin YTL kira geliri elde edebilecek.

Biletlerin yüzde 80’i tükendi

25 milyon YTL’lik ikramiyeyle lüks hayaller de yaşama geçibilecek. Örneğin Ferrari’nin 1 milyon dolarlık Enzo modelinden 21 adet, 300 bin dolarlık elmaslarla süslü Vertu cep telefonundan 71 adet, 1.2 milyon YTL’den 21 tane lüks yat alınabileceklerden bazıları.

Yılbaşı özel çekiliş biletleri 9 Aralık’ta piyasaya sürüldü. Bayram öncesinde biletlerin yüzde 80’inin tükendiği açıklandı. Milli Piyango İdaresi’nin bugüne kadar 180 milyon YTL’lik satış yaptığı açıklandı. Yılbaşı çekilişi için piyasaya çıkarılan tam biletler 24 YTL, yarım biletler 12 YTL, çeyrek biletler de 6 milyon YTL’den satılıyor.

Milli Piyango İdaresi, 2 milyon 972 bin 82 adet ikramiye karşılığı, vatandaşlara yılın son gecesinde toplam 144 milyon 25 bin YTL ikramiye dağıtacak.

1 adet 500.000 YTL

5 adet 200.000 YTL

10 adet 100.000 YTL

50 adet 50.000 YTL

SATICILAR ANLATIYOR

Kimi dakikalarca dua ettikten sonra alıyor

* Bilal Yıldız (Nimet Abla görevlisi): “Bu yıl önceki yıllara göre daha fazla ilgi var. Gece yarılarına kadar bilet satıyoruz. O saatlerde bile kuyruk oluyor. Umarım büyük ikramiye bizim gişeden çıkar...”

* Şükrü Şahin (Piyango bileti satıcısı): “Şu ana kadar 7 bin YTL’lik bilet sattım. Elimde 500 bilet kaldı. Onu da iki günde satarım. Bu yıl çok büyük ilgi var. Kimisi uğurlu rakamının olduğu bileti almak istiyor, kimisi dakikalarca dua ettikten sonra satın alıyor. Kimisi ‘ev alacağım, bana şans dileyin’diyor”

* Semiha İliksiz (Piyango bileti satıcısı): “Teyzemin piyango bileti satan gişesi var. Ona yardım ediyorum. Çok büyük ilgi var. Birkaç günde 200 bilet sattım. Bilet alanlar-la zaman zaman sohbet ediyorum. Hepsinin ortak hayali önce ’ev sahibi olmak.’ Umarım Talih Kuşu’nun konacağı o şanslı biletlerden birini de ben satmış olurum...”

Nimet Abla’da gece yarısına kadar kuyruk

Bu yıl, her yıl olduğundan daha fazla ilgi gören Piyango biletlerini “uğurlu” sayılan Nimet Abla’dan bilet almak için çok uzaklardan gelenler ve gece yarısına kadar bekleyenler var...

Büyük ikramiyeyi kazanma şansını denemek isteyen milyonlarca kişi, piyango bileti satın almak için gişelerde kuyruk oluşturuyor.. En büyük ilgi ise her yıl olduğu gibi Bahçekapı’da bulunan Nimet Abla Gişesi’ne oluyor. Piyango bileti satın alanlara ’Büyük ikramiye size çıkarsa ne yapacaksınız’diye sorduk. Hepsinin ortak hayali ’ev satın almak’, ’iş kurmak’, ’evlenmek’ ya da ’çocuklarına gelecek kurmak.’ İşte hayallerini anlatırken gözlerinin içi parlayanların birbirinden ilginç yanıtları:

‘Bize çıkarsa önce evleneceğiz’

* Havva Güler-Ömür Çokbilik (memur-hemşire): “Çeyrek bilet satın aldık. Büyük ikramiye bize çıkarsa ilk yapacağımız iş evlenmek. Hemşirelik yapıyorum. Sözlüm ve ben çok yoruluyoruz. Çıkmazsa da evleneceğiz tabii, ancak hayalini kurduğumuz gibi olmayacak. Ardından ev alacağız. Bu arada kazandığım paranın bir kısmını mutlaka çocuk esirgeme kurumuna bağışlayacağım. Çünkü çocukları çok seviyorum. Ardından dünyayı dolaşırdık, gönlümüzce bir tatil yapardık. Anlatırken bile çok heyacanlandım.”

* Fatma Şaşmaz (ev hanımı): “Bahçekapı’da bulunan Nimet Abla Gişesi’nden bilet almak için Ordu’dan geldim. Buranın çok uğurlu olduğunu duydum. İki çeyrek bilet satın aldım. Bu bileti altı çocuğumun geleceğini kurmak için satın aldım. Büyük ikramiye bana çıkarsa önce çocuklarıma ev alacağım. Gelirken çok dua ettim. İnşallah bana çıkar.”

50 bilet satın aldı

* Nevroz Gökmen (emekli): “Uzun yıllar Almanya’da çalışıp emekli oldum. 50 adet bilet aldım. Biletleri çocuklarımın geleceği için aldım. Büyük ikramiye bana çıkarsa, demir-çelik işi üzerine fabrika kuracağım. Çocuklarımı da onların başına geçireceğim. Az önce onlara haber verdim. Biletleri satın aldığımı söyledi. Hepsi dua ediyor. İnşallah ikramiye bana çıkar...”

Haberin Devamı