Gazete Vatan Logo

Bunu yapan insan olamaz!

İzmir Kemeraltı Çarşısı’nda seyyar pilavcının Suriyeli küçük bir çocuğu, bisikletinin selesine dokundu diye yerden yere vurması görenleri dehşete düşürdü. Sosyal medyada binlerce kişi ‘Bu adamı cinayete teşebbüsle yargılayın’ diye isyan etti

Bunu yapan insan olamaz!

İzmir’in tarihi Kemeraltı Çarşısı’nda dün görenlerin ‘Bunu yapan insan olamaz’ dediği korkunç bir olay yaşandı. ‘Mantocular Sokağı’ denilen İpek Pazarı Caddesi’nde tezgahlı bisikletiyle pilav satan bir seyyar, 5-6 yaşlarındaki Suriyeli bir çocuğu kovaladı. Seyyar pilavcı, daha sonra yakaladığı çocuğu havaya kaldırıp acımasızca yere çarptı. Dehşet verici olayı gören esnaf ve vatandaşlar, acımasız seyyara büyük tepki gösterdi. Hatta bazıları çocuğu yere çarpan acımasız satıcının üzerine yürüyerek darp etti. Bir işyerinin güvenlik kamerası tarafından saniye saniye çekilen görüntüler, internete düşünce vatandaşlardan da tepki yorumları yağdı. Sosyal medyada binlerce kişi olaya isyan etti, ‘Bu adamı cinayete teşebbüsle yargılayın’ dedi.

Halk linç edecekti

Olaya tanık olan esnaf Uğur Yılmaz, yaşadıklarını anlattı: “İşyerinde müşterilerle ilgileniyorduk. Küçük bir çocuğun koştuğunu, peşinden de bir kişinin kovaladığını gördüm. Burada esnaf diye bildiğimiz adam, çocuğu tuttu, yere çarptı. Yere çarpılan çocuk olduğu için hepimiz öfkelendik. Koştuk üstüne. Hatta halk linç edecekti. Adamı itenler kakanlar oldu. Çocuğu oturttular köşeye, yüzü morarmıştı. Olayın yatışması 15 dakika falan sürdü. Adam kaçtı. Baygınlık geçiren çocuk kendine gelince arkadaşlarıyla gitti.” Esnaf Hacı Hasan Dursun ise çocukla ilgilendiğini ifade ederek, “Çocuğu oturttuk, su verdik. Ağlıyordu, 15 dakika konuştuk kendisiyle. Daha sonra ayrıldılar” dedi.

Haberin Devamı

Suçu, bisikleti tutması...

Bir esnaf da, “Çocuğu yere çarpan adamı yakaladık. Dövecektik ama buranın esnafı, nohut pilav satan biri diye vazgeçtik. Çocuk hırsızlık mı yaptı?’ diye sorunca olayın çok daha manasız olduğunu öğrendik. Adamın bisiklet yüzünden çocuğu dövdüğünü öğrendik. Neymiş, adamın bisikletinin selesini tutmuş” diye pilavcıya tepki gösterdi.

Vali Toprak: ‘Gereği yapılacak’

İzmir Valisi Mustafa Toprak, seyyar satıcı tarafından darbedilen çocuğun görüntüsünü büyük bir üzüntüyle izlediğini söyledi. Toprak, ‘Bunu kabullenmek mümkün değil. Görüntüyü büyük bir üzüntüyle izledim, gereğinin yapılması için güvenlik güçlerine talimat verdim. Ayrıca savcılık ta soruşturma başlatacak’ dedi.

Haberin Devamı