Gazete Vatan Logo

Bugün yağmur var mı, 18 Mayıs Çarşamba bugün yağmur yağacak mı, saat kaçta? Meteoroloji İstanbul yağmur uyarısı!

Bugün yağmur var mı 18 Mayıs 2022, bugün yağmur yağacak mı? Meteoroloji, Marmara Bölgesi için kuvvetli yağışın beklendiğini söyleyerek, 'sarı' kod uyarısında bulundu. İstanbul, Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale'de hava sıcaklıkları bugünden itibaren düşecek.

Bugün yağmur var mı, 18 Mayıs Çarşamba bugün yağmur yağacak mı, saat kaçta? Meteoroloji İstanbul yağmur uyarısı!

Yaz ayları sabırsızlıkla beklenirken, havaların ne zaman ısınacağı da merak ediliyor. Meteoroloji, Marmara Bölgesi'nde kuvvetli yağışın etkili olacağını belirtti ve 'sarı' kod ile uyarısında bulundu. Marmara Bölgesi'nde bugünden itibaren havaların kademeli olarak hissedilir derecede azalması bekleniyor.

BUGÜN YAĞMUR VAR MI?

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, Marmara Bölgesi'nde yağışın 18 Mayıs Çarşamba günü başlayacağını ve perşembe günü de etkisini kaybedeceğini açıkladı.

Meteoroloji'den yapılan açıklamada, "18 Mayıs 2022 Çarşamba günü Marmara'da beklenen sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışların öğle saatlerinden itibaren Edirne, Kırklareli, Tekirdağ ve Çanakkale çevreleri ile İstanbul'un batısı, zamanla (öğleden sonra ve akşam saatlerinden itibaren) bölge genelinde yerel olarak kuvvetli olması bekleniyor. Kuvvetli yağışların 19 Mayıs Perşembe sabah saatlerinde etkisini kaybetmesi bekleniyor. Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kuvvetli rüzgar ve fırtına ile ulaşımda aksamalara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır" denildi. Ayrıca sarı kodlu uyarıda bulunuldu.

Haberin Devamı

AKOM DA UYARIDA BULUNDU

İstanbul Büyükşehir Belediyesi Acil Durum Koordinasyon Merkezi de kentte beklenen yağışlarla ilgili bir uyarıda bulundu. AKOM verilerine göre, öğleden sonra sıcaklıkların bahar değerlerinden gerilemesi ve il genelinde yer yer kuvvetli gök gürültülü sağanak yağmur geçişleri bekleniyor.

YAĞMUR SAAT KAÇTA YAĞACAK?

Öğle saatlerinden (12:00) itibaren Arnavutköy, Silivri ve Çatalca ilçelerinde başlaması beklenen yağışların, öğle saatlerinden sonra (15:00) il genelinde etkili olması bekleniyor. Yağışlı havanın gece saatlerinde (22:00), serin havanın ise Cuma sabah saatlerinden itibaren etkisini kaybedeceği öngörülüyor.