Gazete Vatan Logo

‘Bu fotoğraflardan sonra kızımla bir arada olamaz’

Sema Oymak, Fransız eşi Benjamin S.’den boşandı. Mahkeme çiftin çocuğunun velayetini her iki tarafa müşterek verdi. Oymak, eşinin fotoğraflarını mahkemeye sunup “Kızım böyle bir babayla aynı ortamda kalamaz” diyerek dava açtı.

‘Bu fotoğraflardan sonra kızımla bir arada olamaz’

BURSA’da oturan Sema Oymak, 2013 yılında boşandığı eşi Fransız Benjamin S.’nin, geçen ağustos ayında kızı 7 yaşındaki M.İ.S.’yi 10 gün tatil yaptıracağını söyleyerek Fransa’ya kaçırması üzerine hukuk mücadelesi başlattı. Eski eşinin eşcinsel içerikli fotoğraflarını Bursa 7’nci Aile Mahkemesi’ne delil olarak sunan ve davayı kazanan Sema Oymak, Adalet Bakanlığı aracılığıyla kızının iadesi için Fransız Adalet Bakanlığı’na başvurdu. Ancak buradan olumsuz yanıt alan Sema Oymak, gittiği Fransa’da kızını göremeyince Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne başvurma kararı aldı. Oymak, “Eski eşim eşcinsel. Küçük kızımın geleceğinden endişe duyuyorum. Kızımı bu babadan kurtarın” dedi. Geçen Ağustos ayından itibaren kızını değil görmek, sesini dahi duyamadığını belirten anne Sema Oymak şunları söyledi: “Bir çocuğun o fotoğrafları çektiren babası ile yaşaması mümkün değil. Yavrumun psikolojisi zaten bozuktu. Şu anda daha da kötüdür. Geçenlerde açtığımız davayı takip etmek için Fransa’ya gittim. Tarascon Kenti’nde kızımı benden kaçırdı. Hatta korkutmak için otomobili üzerime sürdü. Çaresiz bir şekilde geri dönmek zorunda kaldım. Yavrumun geleceğinden endişe duyuyorum. Ne olur kızımı bu babadan kurtarın.”

Sema Oymak, boşandığı eşinden olan kızı M.İ.S.’yi göremediğini belirterek “Fransa adaletinden kızımın iadesini istiyorum” dedi. Fransız koca Benjamin S.’nin değişik erkeklerle çektirdiği bu fotoğraflar dava dosyasına konuldu.

Haberin Devamı