Gazete Vatan Logo

Bonzai’ye iki kurban: Genç dövmeci ölü bulundu

Bonzai’ye iki kurban: Genç dövmeci ölü bulundu

EDİRNE’de dövmecilik yapan 33 yaşındaki Onur Fidan, ailesi tarafından yalnız yaşadığı evinde ölü bulundu. Polisin incelemesinde evinde bonzai ve esrar maddesi bulunan Fidan’ın yaklaşık 1 yıl önce tutuklu olduğu uyuşturucu davasından denetimli serbestlikle bırakıldığı öğrenildi. Trakya Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi mezunu olan Onur Fidan’ın evinde yapılan incelemede ise bir miktar bonzai ve esrar maddesi ile ’şaşal’ tabir edilen uyuşturucu madde içiminde kullanılan düzenek bulundu. Ölü olarak bulunan Onur Fidan’ın 2013 yılında İstanbul’da kullanmak için uyuşturucu ve uyarıcı madde kabul etmek veya bulundurmak’ suçundan tutuklandığı yargılama sonrası dosyayı Yargıtay’a gönderilirken bir süre önce denetimli serbestlik uygulamasıyla serbest bırakıldığı öğrenildi. Evinde ölü bulunan Onur Fidan’ın kesin ölüm nedeni otopsi sonuçlarının ardından netlik kazanacak.



İçip uyudu, kalkamadı

TEKİRDAĞ’ın Şarköy İlçesi’nde arkadaşlarına ait yazlık evde sentetik uyuşturucu bonzai kullandıktan sonra uyuduğu belirtilen 22 yaşındaki Gökhan Güney, sabah ölü olarak bulundu. İhbar üzerine jandarma ekipleriyle eve gelen sağlık ekipleri gencin hayatını kaybettiğini belirledi. B.Ö. gece bonzai kullandıklarını ve sabah arkadaşını ölü olarak bulduğunu söyledi. Evde savcılık ve jandarma ekiplerinin incelemesinin ardından Gökhan Güney’in cesedi otopsi için İstanbul Adli Tıp Kurumu’na gönderildi. Dört ay önce askerden geldiği belirtilen Gökhan Güney’in ölümüyle ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

Haberin Devamı

Bonzai ticaretine 12.5 yıl hapis

KAYSERİ’de uyuşturucu ticareti yaptıkları iddiasıyla biri tutuklu yargılanan 2 sanıktan tutuklu 22 yaşındaki Oktay Demir 12.5 yıl hapis ve bin 500 TL adli para cezasına çarptırılırken, tutuksuz yargılanan 30 yaşındaki Hamdi Y. ise beraat etti.