Gazete Vatan Logo

Bombayı teröristler değil eşiyle öz oğlu koymuş!

Şırnak’ta 3 kişinin öldüğü bombalı saldırıyı araçta bulunan Ahmet Ertaş’ın malına konmak isteyen eşi ve oğlunun gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

Bombayı teröristler değil eşiyle öz oğlu koymuş!

Şırnak’ın Uludere İlçesi’ne bağlı Yemişli Köyü’nde yaşayan Tapu Müdürlüğü’nde çalışan Ahmet Ertaş ile Devlet Hastanesi’nde çalışan Diyar Oslu ve Abdulkerim Oslu, çalıştıkları kamu kurumlarına gitmek üzere, geçen 9 Şubat’ta otomobille hareket ettiler. Ancak bindikleri otomobile konulan bombanın patlaması sonucu Ertaş ve Diyar Oslu olay yerinde, Abdulkerim Oslu ise kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti. Olay sonrası, PKK’lıların araca tuzakladığı bombanın patlaması sonucu 3 kişinin öldüğü belirtilirken, gerçekler ise jandarma ekiplerinin 4 ay süren çalışmasından sonra ortaya çıktı.

3 kişi tutuklandı

İl Jandarma Komutanlığı İstihbarat Şube Müdürlüğü ile Uludere İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerinin 4 ay süren titiz çalışmasında, 3 kişinin ölümüne neden olan bombanın Ahmet Ertaş’ın eşi Z.E. ile öz oğlu M.E. ve bunlara yardım eden 3’üncü bir kişi tarafından yerleştirildiğini tespit etti. Bunun üzerine anne Z.E. ve oğlu M.E. ile adı açıklanmayan bir kişi olmak üzere toplam 3 kişi gözaltına alındı. Savcılıkta verdikleri ifadenin ardından tutuklanma talebiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen 3 kişi, tutuklanarak cezaevine konuldu. Z.E.’nin kocası Ahmet Ertaş’ın parası ile mülküne el koymak, ölümünden sonra devletin vereceği tazminat ve maaşı almak için plan yaptığı, oğlu M. E. ve adı açıklanmayan 3’üncü bir kişi ile birlikte hareket ederek araca bomba koyarak terör olayı süsü verdikleri belirtildi.

Haberin Devamı

ACI GERÇEK 4 AY SONRA ORTAYA ÇIKTI

Bombalı saldırıda Ahmet Ertaş ile birlikte iki kişi daha yaşamını yitirmişti. Bombalı tuzakta araç kullanılamaz hale gelmişti.

Jandarma, 4 aylık bir soruşturmanın ardından saldırıyı Ahmet Ertaş’ın oğlu ve eşinin gerçekleştirdiğini belirledi.