Gazete Vatan Logo

Black Friday indirimleri! Kara Cuma indirimleri ne kadar sürüyor?

Kasım ayının en büyük indirim kampanyalarının yapıldığı Black Friday yaklaşıyor. Alışveriş tutkunlarının gözü kulağı Black Friday indirimlerinde. ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk cuma günü yapılan Black Friday yani Kara Cuma Türkiye’de de oldukça ilgi görüyor. Mağazalarda ve e-ticaret sitelerinde yüzde 80’i bulan indirimler yapılıyor. Peki, Black Friday ne zaman başlayacak? Kara Cuma indirimleri ne kadar sürüyor?

Black Friday indirimleri! Kara Cuma indirimleri ne kadar sürüyor?

Türkiye’de ‘’Efsana Cuma’’, ‘’Süper Cuma’’, ‘’Şahane Cuma’’ gibi isimlerle de anılan Kara Cuma dünya genelinde büyük bir ekonomi pazarı oluşturuyor. Black Friday gününde firmalar oldukça yüksek indirimler ve kampanyalar düzenliyor. Mağazalar erken saatlerden geç saatlere kadar satış yapıyor. E-ticaret siteleri ise güne özel birçok üründe büyük indirimler oluyor. Peki, Black Friday ne zaman? Kara Cuma indirimleri ne kadar sürüyor?

Black Friday ne zaman başlayacak?

Black Friday, ABD’de Şükran Günü’nden sonra gelen ilk cuma gününe denir. 1932 yılından bu yana Noel alışveriş sezonunun başlangıcı olarak kabul edilen, Black Friday bu yıl 29 Kasım’a denk geliyor.

Kara Cuma indirimleri ne kadar sürüyor?

2000‘li yıllarda sabah 06:00’da açılıyordu. Sonrasında mağazaların açılış saat 04:00-05:00’ çekildi. 2011 yılından sonra ise bazı mağazalar Black Friday gününde 24 saat hizmet verme kararı aldı.

Türkiye’de Black Friday kampanyaları genelde tam gününde yapılmıyor. İndirim kampanyaları öncesinden başlıyor ve ay sonuna kadar sürüyor.

Haberin Devamı