Gazete Vatan Logo

Beş şıklı sorulara, dört şeçenekli cevap kağıdı

MİLLİ Eğitim Bakanlığı'nın talimatı üzerine Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen Engelli Personel Alımı Sınavı'na katılanlara beş şıklı sorular yöneltilirken, cevap kağıtlarında dört şık yer alması adayları hayrete düşürdü. Soruların, cevap kağıdına bir şık daha işaretlettirilerek çözüldüğü belirtildi.

Arif Yalınkaya İlköğretim Okulu'nda, bu sabah Engelli Personel Alımı Sınavı yapıldı. Başvuruda bulunan 230 engelliden 198'inin katıldığı sınavda adaylara 100 soru yöneltildi. Sınava girenlere, İl Milli Eğitim Müdürlüğü'nün oluşturduğu komisyon tarafından hazırlanan A, B, C, D, E şıklarından oluşan soru kitapçıkları dağıtılırken, cevap kağıtlarında dört şık yer aldı. `E' şıkkı ise cevap kağıdında boş olan bölüme eklettirildi. Yanlışlığın fark edilmesi üzerine İl Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, salonları tek tek dolaşarak sınava katılanlara durumu izah etti.

Yanlışlığın herhangi bir soruna neden olmayacağını, ellerinde dört şıklı cevap kağıdı olduğu için onu kullandıklarını söyleyen Milli Eğitim Müdürü Ekrem Ekici, sınav komisyonu tarafından 100 soruluk test usulü bir sınav hazırlandığını belirti. Soruların beş şıklı olduğunu, ancak ellerinde dört seçenekli cevap kağıdı bulunduğunu söyleyen Ekici, "Durumu adaylara izah ettik. Cevap kağıdında, `D' seçeneğinin yanında bulunan boşluğa elle `E' şıkkını eklemelerini sağladık. Kendilerinden doğru yanıtın `E' şıkkı olduğunu düşündüklerinde o şıkkın altına gelen boşluğu doldurmalarını istedik" diye konuştu.

Sınav boyunca hiçbir sıkıntı yaşanmadığını vurgulayan Ekici, "Sınavın iptal edilmesi gibi bir durum söz konusu değil. Bakanlık talimatıyla, sorular sınav yapılan illerde, müdürlükler tarafından hazırlandı. Sınav sonuçları da yine müdürlüğümüz tarafından kontrol edilecek. Cevap kağıtlarına E şıkkını ekleterek sorunu çözdük. Şıklar düzgün bir şekilde işaretlendiğinden optik okuyucuda bir problem çıkmayacaktır. Sorun olması ihtimaline karşı, oluşturulan sınav komisyonu tarafından tüm adayların cevap kağıtları tek tek kontrol edilecek. Hata olmayacaktır, ancak sınav sonucuna itiraz eden olursa tekrar gözden geçirilir" dedi.

Sınav sonucuna göre dört engellinin, Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından istihdam edileceği bildirildi.

Haberin Devamı