Gazete Vatan Logo

Bayram'da hava nasıl olacak?

Bayramın yaklaşmasıyla ve idari bayram tatilinin uzatılmasıyla binlerce vatandaş tatil planları yaptı. Bayram tatilinde Ege ve Akdeniz sahillerine gitmek isteyen vatandaşlar için hava durumunu haberimizde derledik. Bayramda Doğu Karadeniz, Doğu Anadolu'ya gitmek isteyenler için de hava durumu tahminleri haberimizde mevcut.

Bayram'da hava nasıl olacak?

İdari izinlililer için bayram tatili başladı ama geri kalanlar için bayram tatili24 Eylül’de başlayacak. Peki bayramda hava nasıl olacak? Özellikle tatile çıkmayı planlayanlar için bu sorunun cevabı oldukça önemli. İşte Meteoroloji Genel Müdürlüğünden Kurban Bayramı’ndaki hava durumu ile ilgili detaylar… Meteoroloji Genel Müdürlüğü hava durumu tahminlerine göre Türkiye’nin kuzeydoğu bölümleri çok bulutlu olacak. Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağnak yağış ve gökgürültüsü bekleniyor ken Kurban Bayramı’nda hava sıcaklıklarının 2 ile 4 derece artması bekleniyor.

TÜRKİYE GENELİ BİR HAFTALIK HAVA DURUMU TAHMİNİ İÇİN TIKLA

Bölgelere göre bayram haftası hava durumu için tahminler ise şu şekilde: Yurdun Kuzeydoğu bölümleri çok bulutlu olacak. Bayramın ikinci günü Doğu Karadeniz ve Doğu Anadolu bölgelerinde sağanak yağış ve gök gürültüsü, Marmara bölgesinde bulutlu ve yağmurlu hava etkili olacak. Ege Bölgesi’nin iç kısımlarında şiddetli rüzgar hakim. Akdeniz Bölgesi’nde de rüzgar etkisini gösterecek. İç Anadolu Bölgesi parçalı ve az bulutlu olacak. Yağışların; Trabzon’un doğu ilçeleri, Rize çevreleri ve Artvin’in kıyı ilçelerinde yerel olarak aralıklarla kuvvetli olması bekleniyor. Öte yandan Hava sıcaklığında önemli bir değişiklik beklenmiyor.

Marmara bölgesinin az bulutlu olması bekleniyor. Ege Bölgesi az bulutlu ve açık olacak. Ege’nin iç kısımlarında şiddetli rüzgar hakim olacak. Akdeniz Bölgesi’nde de hava açık ve sakin olacak ancak rüzgar etkisini gösterecek. İç Anadolu Bölgesi parçalı ve az bulutlu olacak. Karadeniz Bölgesi’nde havalar bulutlu olacak ve yer yer sağanak yağışlar görülecek. Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde ise hava sıcaklıkları yüksek olacak.

Haberin Devamı