Gazete Vatan Logo

Başbakan el uzattı

Madde bağımlısı Ş.B, Başbakan Davutoğlu’nun talimatıyla AMATEM’de tedavi altına alındı

Başbakan el uzattı

KONYA’da ailesinin 7 çocuğundan biri olan Ş.B. 4 yıl önce lise 1’inci sınıftayken, iddiaya göre kız arkadaşlarının eroin kullandığını görünce kendisi de merak edip kullanmaya başladı. Birkaç kez kullandıktan sonra bırakmak isteyen Ş.B., uyuşturucunun bağımlısı haline geldi. Eğitimini de yarıda bırakan genç kız, bir dönem konfeksiyon mağazasında tezgahtarlık yaptı.

Ailesiyle de sorunlar yaşamaya başlayan Ş.B., 2013’te evi terk etti. Yaklaşık 4 ay sonra evine dönen Ş.B., eroinden kurtulmak için 4.5 ay AMATEM’de tedavi gördü. Tedaviden kısa bir süre sonra yeniden eroin kullanmaya başladı. Ş.B., 4 yılda 25 kilo zayıfladığını, saçlarının döküldüğünü, ciğerlerinin tükenmek üzere olduğunu belirterek kendisine tedavi için yardım eli uzatılmasını istedi. Tedavi olmak isteyen Ş.B.’ye Başbakan Ahmet Davutoğlu sahip çıktı. Ş.B.’nin tedavi olmak istediğini dile getirdiği haberlerin yayınlanmasının ardından Başbakan Davutoğlu’nun talimatı üzerine Konya Valiliği harekete geçti. Genç kız polis tarafından evinden alınıp AMATEM’e yatırıldı. Kızının tedavi altına alınmasına sevindiğini ifade eden H.B., şunları söyledi: ”İl Emniyet Müdürü Yardımcısı ve narkotik ekipleri geldiler. Konuyla ilgili sonuna kadar yardımcı olacaklarını söylediler. Kızım o sırada dışarıdaydı. Telefonla eve çağırdılar. Sonra da kızımı alıp tedavi olması için hastaneye götürdüler. Şu an hastanede tedavi altında. Kızımın tedavi olması için her kapıyı çaldım. Ben böyle bir şey yapmasaydım hiçbir sonuç alamazdım. Çocuğum daha çok çekerdi. Belki ölüme kadar gidecekti. Sosyal Hizmetler Müdürlüğü’nden de geldiler bize yardımcı olacaklarını söylediler.”

Haberin Devamı

4 ton uyuşturucu ele geçirildi

Uyuşturucuyla mücadele kapsamında göreve başlayan Narkotimler 11-31 Aralık tarihlerinde düzenledikleri 560 operasyonda, toplam 4 ton uyuşturucuya el koydu. Narkotimlerin göreve çıktığı İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Diyarbakır, Samsun ve Erzurum’da uyuşturucu satıcılarına yönelik operasyon sayısı iki kat arttı. Narkotim ekipler, 11 Aralık-31 Aralık tarihlerindeki operasyonlarda bin 100 kişi gözaltına alındı.

Haberin Devamı

11 ilde hayata geçti

Narkotim projesi ilk olarak İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Adana, Mersin, Antalya, Konya, Diyarbakır, Samsun ve Erzurum’da pilot olarak uygulanmaya başlanmıştı. Narkotim ekiplerinde 11 ilde toplam bin personel görev yapıyor. Bu yılın sonunda narkotimlerin 81 il ve 28 riskli ilçede 3 bin 250 personelle görev yapması planlanıyor.